Google Chrome (de google browser)


3 september 2008 - 1510 x bekeken -

Gisteren is door Google haar eerste browser aangekondigd genaamd Chrome dit werd gedaan in de vorm van een stripverhaal. Vanaf vandaag is de browser dan ook te downloaden.
De eerste indrukken van de browser zijn dat deze een stuk sneller is dan alle op dit moment bestaande browsers. Eén van de leuke nieuwe ideeen van google is de startpagina die bestaat uit je negen meest bezochte sites.
Tabs zijn door google het middelpunt van de applicatie gemaakt en je kan eenvoudig switchen tussen tabs en een groot aantal tabs openen zonder dat dit tot performance verlies leidt. Mocht één tab om wat voor reden ook vastlopen dan zal dit proces (elke tab is een apart proces) automatisch gekilled worden.
Daarnaast bevat Chrome een incognito mode waarmee het mogelijk wordt om anoniem te surfen zonder sporen op de PC achter te laten. De download manager beschikt over een simpele interface waardoor het eenvoudig wordt de download op de goede plek neer te zetten.

Enkele nadelen op dit moment zijn dat Chrome alleen nog beschikbaar is voor Windows XP en Vista en dat het programma zich nog in beta fase bevindt waardoor nog niet alle functionaliteit actief is.
Al met al een mooie aanvulling op de bestaande browsers!

Vacature Senior Developer

Door E-sites

Als Senior developer bestaan je hoofdwerkzaamheden uit het (in teamverband) ontwikkelen van de techniek achter onze producten en de ontwikkeling van…

Lees verder