Internet en de verkiezingen


1 juni 2010 - 1177 x bekeken -
In en rondom de verkiezingsperiode neemt het internet een steeds belangrijkere rol in. Kandidaten in binnen en buitenland weten dan ook steeds beter hoe ze gebruik moeten maken van Internet om hun doelstelling te behalen. Was in Nederland de viral van Marijnissen een groot succes, in Amerika heeft Obama afgelopen periode een fraai staaltje van internet marketing laten zien.

Obama heeft gedurende de verkiezingsstrijd optimaal gebruik weten te maken van Internet. Zo heeft zijn campagneteam meer dan 1100 videos gemaakt en op Youtube geplaatst. Hiermee heeft hij 50 miljoen mensen bereikt (in tegenstelling tot de 4 miljoen mensen die naar de 200 video's van McCain hebben gekeken).
Barack Obama bereikt via zijn myspace pagina (Amerikaanse hyves) bijna 850.000 vrienden en via zijn website http://www.barackobama.com/index.php had hij in april al 6.9 miljoen dollar opgehaald. Een bedrag wat regelrecht toegevoegd werd aan het promotiebudget. Naast het optimaal inzetten van de beschreven web 2.0 toepassingen heeft Obama ook aandacht geschonken aan de mobiele generatie in de vorm van iphone app's, widgets, ringtones etc.etc.

Het internet heeft echter ook een keerzijde, het is namelijk de ideale manier om "smears" de wereld in te helpen. Geruchten worden namelijk snel opgepakt en makkelijk doorgestuurd. Obama heeft hier met de website fightthesmears.com perfect op ingespeeld. De website rekent af met verhalen die de ronde doen en laat zien hoe het echte verhaal in elkaar zit.
Niet alleen presidentskandidaten, maar ook omroepen maken dankbaar gebruik van internet en nieuwe technieken.

CNN heeft de verkiezingsstrijd aangegrepen om een nieuwe manier van presenteren te introduceren. Wij zijn zeer benieuwd of deze techniek binnenkort ook op de Nederlandse televisie te bewonderen is.

Het opzetten van een goede internetstrategie zorgt ervoor dat strategisch voordeel behaald kan worden ten opzichte van de concurrentie en dat doelstellingen sneller behaald worden.

Vacature internet projectmanager

Door E-sites

Voor de uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een project manager. Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten…

Lees verder