Fronteers bijeenkomst @ E-sites


29 december 2008 - 1106 x bekeken -

 

Sinds een tijdje zijn Joris en ik met gepaste trots lid van Fronteers, een vakvereniging voor front-end developers. De doelstelling van Fronteers is de professionalisering van het beroep front-end web development. Daarbij streven zij naar erkenning, verbetering en ondersteuning van de (positie van) Nederlandse front-end web ontwikkelaars. Een behoorlijk nobel streven dacht ik zo!

Op dit moment verenigt Fronteers zo'n 140 front-end ontwikkelaars, verspreid over heel Nederland. Iedere maand proberen zij mensen bij elkaar te brengen door bijeenkomsten te organiseren. Tot op heden heb ik zelf (vanwege gebrek aan tijd) nog geen meeting kunnen bijwonen, maar daar gaat binnenkort verandering in komen! Samen met penningmeester Krijn Hoetmer hebben we besloten om de volgende Fronteers bijeenkomst in het Blushuis te houden. Deze plek – waar tal van internetbureau's gevestigd zijn (ondere andere E-sites) – is bij uitstek geschikt voor een dergelijk evenement. Naast een goede bereikbaarheid is er meer dan voldoende ruimte, een kantine (incl. bar met tap!) en een grote wand om presentaties op te projecteren.

Ook dit maal worden er twee interessante sprekers uitgenodigd welke allerlei web gerelateerde onderwerpen zullen aansnijden waar – aan het einde van de sessie – verder op ingehaakt kan worden door de genodigden. Zoals het er nu naar uit ziet komt onder andere Anne van Kesteren langs om o.a. wat te vertellen over de nieuwe HTML 5 specificatie, zeker de moeite dus. Wie de andere spreker wordt is nog niet bekend, hierover zal binnenkort meer bekend worden.

Vanzelfsprekend kan je na 19 januari op foto- en of videomateriaal rekenen!

Breda Helpt komt goed op gang

Door E-sites

Breda Helpt draait inmiddels op volle toeren! We hebben al meer dan 100 actieve collectebussen en de tussenstand op dit moment nadert de 40.000 euro…

Lees verder