Tripess.com iphone variant

Door Bas van Kuijck, mobile developer - @basvankuijck
3 maart 2009 - 1091 x bekeken -

 Vrijdag 27 februari hebben we onze allereerste website gelanceerd die óók een iPhone variant heeft.
Tripess.com is sinds een aantal weken live en hebben gedurende die periode ook een aparte iPhone versie ontwikkeld. Om de iPhone versie te bezoeken kan via een iPod touch of iPhone genavigeerd worden naar www.tripess.com of m.tripess.com. Als je vanaf je pc/mac deze variant wilt bekijk wordt aangeraden om minimaal Safari 3 geinstalleerd, omdat Safari vanaf versie 3 CSS3 ondersteund.

CSS3 heeft als een van de grote voordelen dat knoppen met afgeronden hoeken gestyled kunnen worden via CSS en geen tussenkomst van plaatjes of andere tweaks. Voor meer informatie omtrent CSS3 kun je het beste even googlen. CSS3 wordt helaas nog niet ondersteund door de populairdere browsers, waardoor deze techniek nog niet toegepast kan worden in nieuwe websites.

Een iPhone versie ontwikkelen is naast het gebruik van de nieuwe CSS variant op een aantal vlakken ook verschillend; de beperkte ruimte is er 1 van. Met een bruikbare resolutie van 320 x 416 (of natuurlijk 416 x 320). Een bijkomend probleem is dat het een touchscreen is. Waar je bij een pc/mac op de pixel nauwkeurig een knop of link kan klikken, daar zal bij het "besturen" van een iPhone (of iPod touch) rekening gehouden moeten worden met het "touch-principe": Waarbij vaak in een diameter van +/- 20 pixels geklikt zal worden (varierent per vingerdikte).
Bij een mobile variant moet dus goed rekening gehouden worden met grotere knoppen en overzicht. "Less is more".

De iPhone variant van Tripess biedt dezelfde functionaliteit als de website zelf; destinations, trips, vrienden toevoegen, bewerken, verwijderen. Zelfs foto's koppelen aan een destination, trip of profiel is erin verwerkt door je foto te e-mailen naar een speciaal e-mail adres met een unieke code.

Mobiel internetten is met de komst van de iPhone en google zijn telefoon sterk aan het toenemen. Waardoor de internet industrie zich steeds meer aan het verspreiden is tussen desktop en het mobiele platform. Reden genoeg om voor E-sites de kennis te vergaren en zich ook te gaan richten op het mobiele internet

[ Screenshots van verschillende Tripess iPhone pagina's ]

Isometric image view

Door Bas van Kuijck

Na voor het 2e jaar aanwezig te zijn bij de FITC in Amsterdam zijn we weer een hoop nieuwe en uiteenlopende dingen tegengekomen…

Lees verder