Re-ticket geeft tweedehands tickets een nieuw leven!


14 juli 2009 - 3816 x bekeken -

De afgelopen maanden hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van Re-ticket.com.

Re-ticket is een online marktplaats voor tweedehands vlieg-, trein-, ferry/cruise- en bustickets.

Ongeveer tien procent van de reizigers gebruikt hun vliegticket niet. Bij een groot deel van de luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om ongebruikte tickets over te dragen aan iemand anders. Re-ticket speelt hier op in door een handelsplaats aan te bieden waar koper en verkoper binnen 4 simpele stappen, op een veilige manier, het verkoopproces kunnen starten. De website herkent automatisch tijdens het aanmelden van een ticket of dit ticket overdraagbaar is of niet.

Is een ongebruikt ticket niet overdraagbaar, dan helpt Re-ticket met het refunden van de verschillende toeslagen die een maatschappij rekent. Deze toeslagen bestaan bijvoorbeeld uit brandstoftoeslag, gebruikersbelasting en luchthavenbelasting.

Tijdens het zoeken kan je een voorkeur aangeven voor je bestemming en het type vervoer. Indien er geen tickets beschikbaar zijn zal het systeem op zoek gaan naar voor jou relevante tickets.

Re-ticket onderscheidt zich van vergelijkbare sites door de intuïtieve user-interface en de vele manieren waarop een bezoeker tot een resultaat kan komen. Er kan gezocht worden op een plaats, bestemming (luchthaven, treinstation etc.) en land. Als het systeem je zoekopdracht herkent, krijg je automatisch suggesties. Zoeken kan ook door op een wereldkaart je gewenste continent en land te selecteren.

Zoekresultaten zijn vervolgens te filteren op diverse eigenschappen, waaronder de prijs (middels een gebruiksvriendelijke slider om het prijsbereik te bepalen).

Tickets waarvan de veiling bijna afloopt worden nog eens extra uitgelicht in de Ticketspotter, die op iedere pagina te zien is.

Is je interesse gewekt en wil je goedkoop op vakantie?
Check dan: www.re-ticket.com!

Cheqqer Photo Experience

Door Bas van Kuijck

Cheqqer is een zelfstandige activiteit van het internationale reisconcern TUI Travel PLC, Europees marktleider in de reisbrancheā€¦

Lees verder