Cheqqer Photo Experience

Door Bas van Kuijck, mobile developer - @basvankuijck
3 juni 2009 - 1121 x bekeken -

Cheqqer is een zelfstandige activiteit van het internationale reisconcern TUI Travel PLC, Europees marktleider in de reisbranche. Één website waar consumenten vakantie ervaringen met anderen kunnen delen. Met meer dan 100.000 beoordelingen is het een groot, onafhankelijk en objectief netwerk dat reizigers in de gelegenheid stelt om elkaar rechtstreeks te adviseren over de vakantie. Het platform maakt het mogelijk om de ervaring van de ene consument te laten dienen als aanbeveling voor de andere. Cheqqer gaat zich in korte tijd ontwikkelen van beoordelingssite tot inspiratie- en aanbevelingsplatform op het gebied van reizen.

Voor de lancering moest een actie website opgezet worden om naamsbekendheid te creëren bij het publiek. De eerste naam van deze site was 'Cheqqer Challenge'. Vanuit een aantal brainstorm sessies kwamen we met het idee om een site (tool) te ontwikkelen om online een (grappig) fotoverslag te maken van je vakantie. Wat uiteindelijk transformeerde in de 'Cheqqer Photo Experience'.
De bedoeling is om vanuit flickr, facebook, hyves, je eigen computer of een internetpagina je favoreite vakantiefoto's te uploaden en vervolgens in een slideshow te zetten en deze aan te kleden allerlei (geluids)effecten. Dit geheel moest allemaal snel en gemakkelijk uit te voeren zijn. Bekijk hier het resultaat van een aantal photo experiences.


Om het geheel meer kracht bij te zetten, geeft TUI een aantal mooie prijzen weg, met als hoofdprijs een jaar lang gratis vakantie. Om het geheel bij de mensen te krijgen is er een aantal weekende durende hyves campagne opgezet. Zodra een hyves gebruiker de site bezoekt (natuurlijk binnenin het hyvesframewerk) worden automatisch de foto's binnen geladen en na goedkeuring automatisch een gadget geplaatst.


Op het moment worden er gemiddeld 90+ slideshows aagemaakt per dag en de bezoekersaantallen stijgen hard.

Wil je je eigen photo experience maken?
[ photoexperience.cheqqer.nl ]

Blushuis open huis

Door E-sites

Gisteren, donderdag 14 mei, heeft het Blushuis een open huis gehad. Alle ondernemers van het Blushuis hebben hun best gedaan om zich van de meest…

Lees verder