PHP Benelux Meeting


15 oktober 2009 - 1079 x bekeken -
Gisteren zijn Sjoerd, Martin en ondergetekende richting Gent gereden voor een avondje PHPBenelux meeting.

Bij NetLog, midden in het centrum van Gent was een 2-delige meeting over "The Cloud" en Gearman. Nadat we - toch al wat verlaat - vertrokken waren vanuit Nederland, ondanks het stoppen voor een broodje kipShoarma voor Sjoerd maar dankzij de gas-geef kwaliteit van Martin zijn we toch nog redelijk op tijd in Gent aangekomen. Alleen jammer dat daar nu juist de problemen ontstonden. Zelfs met een dikke Audi+TomTom waren we helaas niet in staat om op de goede plek te bereiken en hebben we redelijk wat rondjes om de kerk moeten rijden. Na eventjes dwars door het verkeer te hebben gereden (als buitenlandse tourist kun je dat soort dingen wel permiteren vonden we) hebben we netjes in een parkeergarage geparkeerd.

Daarna, gewapend met 2 Iphone TomToms, een zakmes, doosje lucifers en een McGuyver attitude waren we nog steeds niet in staat de ondertussen beruchte meeting te localiseren. Zelfs Sjoerd hebben we in de strijd moeten gooien om de weg te vragen aan de inheemse bevolking. Na een tijdje te hebben rondgedwaald zagen we land in zicht en konden we ons eindelijk opwarmen bij de grote php'ers die in massa's op de conference waren toegestroomd (en die het wel goed hadden kunnen vinden).

Uiteindelijk waren we toch nog net op tijd voor het begin van de eerste presentatie, die werd gehost door Ivo Jansch, voor sommige beter bekend als de CTO van iBuildings, the PHP professionals. Deze presentatie zou een try-out zijn van een presentatie die hij volgende week gaat geven op ZendCon in San Jose, California, USA (het failliete DSB-land van governator Arnold Schwarzenegert). Hij had verwacht dat hij dit op z'n gemakje kon gaan doen voor een mannetje of 20. Helaas voor hem (of ja, misschien ook niet), waren het naar schatting 80 (+-10) personen die op de conference zijn afgekomen. Als "dank" zou hij de volgende meeting bier trakteren mochten er minder mensen opdraven op zijn meeting volgende week.

De presentatie zelf was een leuke introductie achter het gordijn van wat in marketing/hype taal "The Cloud" wordt genoemd. Na de eerste reacties dat het net zo goed is als sex, en het alle grenzen van tijd en ruimte kan breken kregen we een wat meer down-to-earth uitleg (zowiezo moet je denk ik alles dat sex en einstein's general relativity theorie combineert met een korreltje zout nemen).

Waar het op neer kwam waren dik 71 slides in iets over een uur met uitleg over Platform, Infrastructure & Software as a Service (met het ezelsbruggetje PISS). Een leuk verhaal met veel mogelijkheden, maar misschien voor E-sites nog een te-ver-weg verhaal. Ondanks een leuke presentatie (in het engels) en ik denk dat Ivo een goede beurt maakt op ZendCon hiermee (zeker met de subtiele hints dat er meer PHP-dedicated clouds moeten komen). Verder bood hij natuurlijk ook een kijkje in de keuken van iBuildings hoe deze heren de cloud (of eigenlijk meerdere clouds) implementeren binnen hun bedrijf.

Na een kwartiertje roken, socialisen met de heren achter APM (en waarschijnlijk-binnenkort-maar-misschien-toch-ook-niet) Pinba, weer verder met een verhaaltje over Gearman. Voor mij de presentatie waarvoor ik helemaal naar Gent ben gekomen, en zeker een heel interessant verhaal. Helaas was niet alles even duidelijk uitgelegd en ontstonden er af en toe wat onduidelijkheden, maar over het algemeen denk ik dat het een goede presentatie was met veel voorbeelden over het gebruik van Gearman. Ondertussen hebben we hier een paar kleine proof-of-conceptjes draaien binnen E-Sites om te laten zien wat het gebruik van Gearman kan zijn, wat de voor- en nadelen zijn. Ieder die interesse heeft kan dat dus bij ons bekijken.

Na de uitloop was het al 23:00, zodat we snel weer op weg naar huis moesten (zodat we natuurlijk de volgende ochtend frist en fruitig om half 9 achter onze computers in Breda konden zitten). Met die gedachte in ons achterhoofd zijn we snel de eerste de beste kroeg binnengelopen waar het gezellig eruit zat om nog eventjes na te praten. En, net zoals Frodo gedesillusioneerd na het vernietigen van The Ring weer terug moest lopen naar The Shire, zo moesten wij weer gedesillusioneerd terug naar het koude en kille Nederland, maar.. met een hoop kennis en ervaring rijker..

Al met al een geslaagde meeting...

Wonenwonen.nl genomineerd voor Websites van het Jaar 2009

Door Marloes Bovee

Onze klant Wonenwonen.nl is in de categorie Wonen genomineerd voor de verkiezing Website van het Jaar 2009. De website was al eens eerder…

Lees verder