Google voegt 'site speed' toe als ranking factor


9 april 2010 - 1080 x bekeken -

Via een tweet van Steve Souders kwam ik er zojuist achter dat Google vanaf heden 'site speed' mee laat tellen als ranking factor.

Google benadrukt wel dat de snelheid van een website niet even belangrijk is als bijvoorbeeld de relevantie van een pagina. Zo worden momenteel minder dan 1% van de zoek opdrachten beïnvloed door de nieuwe factor. Daarnaast is deze enkel van toepassing voor bezoekers die in het Engels zoeken via google.com.

Voor ons is dit hoe dan ook positief nieuws. Al een geruime tijd besteden we, met name aan de front-end, veel aandacht aan de performance van de websites die we opleveren. Hierbij kun je denken aan client- en server-side caching, comprimeren d.m.v. gzip, minification, efficiënte CSS selectors en nog tal van factoren. Zeker nu Google deze wijziging officieel heeft doorgevoerd zullen we er nog meer aan gaan doen om onze websites zo snel mogelijk aan de bezoeker te kunnen presenteren.

Op de officiële Webmaster Central Blog vind je meer informatie: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2010/04/using-site-speed-in-web-search-ranking.html

We've got him: de Apple iPad

Door E-sites

E-sites is sinds deze week ook een trotse bezitter van een iPad. We staan te popelen om ermee aan de slag te gaan en de meest waanzinnige applicaties…

Lees verder