Muziek Telt! ook voor E-sites!


13 september 2010 - 1305 x bekeken -

Vanaf vorige maand zijn wij druk met een mooi project voor een, voor E-sites nieuw, ontwerpbureau waar we mee samenwerken, L5. Dit Rotterdamse bureau heeft de opdracht gekregen een landelijke campagne te ontwikkelen met als doel het verkrijgen van een stevige positie voor muziek in het basisonderwijs. Dit initiatief van Muziekcentrum Nederland, Kunstfactor en het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft de naam Muziek Telt! gekregen.

“Om de kracht van muziek bij kinderen en jongeren volledig tot zijn recht te laten komen gaat het niet alleen om luisteren naar muziek, maar ook om zelf leren spelen en samen met anderen musiceren of zingen. In een dorpsfanfare of een popband, in een orkest, een koor of als solomuzikant. Dat kan op school en buiten school. Als er maar voldoende mogelijkheden en middelen voor zijn, voor kinderen die het gewoon leuk vinden én voor kinderen met de droom om hun leven aan de muziek te wijden.”

Één van de eisen was dat in deze campagne de website en social networks een belangrijke rol zouden spelen, waar veel content, links en ander muziekmateriaal op beschikbaar moet worden gesteld. L5 heeft E-sites de kans gegeven om zich te bewijzen als ‘partner in crime’ wat betreft de volledige online uitvoering, en met dat vertrouwen zijn we natuurlijk erg blij!

De campagne begint ook al behoorlijk wat bekendheid te krijgen. Voorlopig staat de tijdelijke website live waarop enthousiastelingen over dit project het manifest kunnen ondertekenen. Onder de ondertekenaars hebben onder meer Carice van Houten en Henkjan Smits zich al opgeworpen! Afgelopen vrijdag kreeg Muziek Telt! zelfs zendtijd in het jeugdjournaal, vanzelfsprekend een fantastisch platform voor dit project.

L5 werkt gestaag verder aan de campagne, waarbij spannende samenwerkingsverbanden met prominenten uit de muziekindustrie worden gezocht die op de nieuwe versie van de website naar voren zullen komen. E-sites bouwt verder aan deze nieuwe website, so stay tuned!

Zoektocht naar het irritantste geluid

Door E-sites

Voor het product De Herriestoppers van het bedrijf Intersafe Groeneveld gaan we op zoek naar het meest irritante geluid van Nederland

Lees verder