Irritantste geluid van Nederland is bekend!


25 oktober 2010 - 1181 x bekeken -

De afgelopen weken is Intersafe Groeneveld in samenwerking met B-Total en E-sites op zoek gegaan naar het meest irritante geluid van Nederland.

Via www.irritantgeluid.nl konden mensen ‘hun meest vervelende geluid’ uploaden en konden anderen er op stemmen. De tien geluiden met de meeste stemmen werden op 18 oktober vertaald naar nominaties. Na een intensieve ‘irritatietest’ werd vandaag (25 oktober) live op 3fm door Giel Beelen bepaald welk geluid ‘Neerlands meest irritante’ is.

Hieronder staat het volledig persbericht te lezen:

Winnaar bekendgemaakt in ochtendshow van Giel Beelen

Cirkelzaag uitgeroepen tot meest irritante geluid van Nederland

Dordrecht, 25 oktober 2010 – De cirkelzaag is vanochtend in de live-radio-uitzending van Giel Beelen uitgeroepen tot het meest irritante geluid van Nederland. De inzender van het geluid, Monique de Vaan verdient hiermee een heerlijk rustige vakantie op een eiland in de Stille Oceaan. Op een verdienstelijke tweede plaats is geëindigd de drilboor. En op de derde plaats: de borende tandarts.

De afgelopen weken konden mensen via www.irritantgeluid.nl stemmen op de meest irritante geluiden. De verkiezing maakte deel uit van de landelijke campagne ‘Het meest irritante geluid van Nederland’. Deze is een initiatief van Herriestoppers (zachte oordoppen). Roger van Meer van Herriestoppers: “Op de eerste plaats mijn felicitaties aan de winnaar. ‘Fijn’ dat we deze verkiezing met zoveel lawaai hebben kunnen beëindigen. Maar de achterliggende gedachte was vooral met deze actie aandacht vragen voor het effect van geluiden op ons gehoor. Te lange blootstelling aan bijvoorbeeld het geluid van een draaiende cirkelzaag kan het gehoor beschadigen. Het ging Herriestoppers er vooral om bewustwording te creëren ten aanzien van het effect van irritant geluid en het nut van gehoorbescherming.”

Over Herriestoppers

Herriestoppers zijn zachte oordopjes. Deze dempen irritante geluiden tot aanvaardbare niveaus. Ze zijn maximaal drie maal te gebruiken, wasbaar, gemakkelijk in te brengen en zeer comfortabel. Ze zijn verkrijgbaar via alle grote drogisterijketens (Kruidvat, Etos, DA, Trekpleister) Het hoofdkantoor is gevestigd in Dordrecht. Landelijk zetten zich 200 medewerkers in voor de organisatie.

Het bericht is inmiddels bij de volgende programma's voorbijgekomen:
Q-music
3FM
Radio 1

Bekijk hieronder het winnende filmpje!

Babynieuws

Door E-sites

2010 is een productief jaar: er zijn maar liefst 6 e-baby's geboren en er zijn er nog 2 onderweg! Wij verwelkomen Jim, Mare, Isa, Chloe, Flore en…

Lees verder