SXSWi 2012 / Recap


10 april 2012 - 1322 x bekeken -

HOLY SHIT! 


Eenmaal terug op Nederlandse bodem eindelijk wat tijd gevonden voor een 'recap' van SXSW Interactive 2012. Ik heb een redelijk aantal conferenties meegemaakt maar SXSW slaat alles. De combinatie Interactive, Music, Film, goed weer en vele feesten maakt Austin in deze weken een smeltkroes voor een grote diversiteit aan mensen …. en sluit ook goed aan bij 'Keep Auston Weird'

South By Southwest 2012 in Austin (Texas) is een evenement waar jaarlijks bijna 40.000 creatieve professionals naar toe gaan en het interactive gedeelte werd in 2012 voor de 11e keer georganiseerd. Hoog tijd om polshoogte te gaan nemen - Samen met Rob en Rik Peters hebben wij dit evenement namens E-sites en Datamex bezocht. 

Nadat we op zaterdag in stijl in ons via Airbnb geboekte huis ingechecked waren, was er nog net wat tijd over om alvast de badge op te halen in het Austin Convention Center. De sessies voor de zaterdag waren helaas al afgelopen - het avondprogramma was echter nog open en de stortbuien van zaterdag overdag opgehouden dus even de tijd om een bezoek te brengen aan het Nokia Lab (test de nieuwe Lumia terwijl je een shotje uit een reageerbuis drinkt). Google had zijn eigen 'village' opgedeeld in 4 delen, waar je onder andere kennis kon maken met Google Play, de nieuwe - meer sexy naam - van de Android Market. Daarnaast ook de plek om in contact te komen met locals, die kunnen profiteren van 10 dagen lang gratis drank op verschillende locaties?! 

De avond werd afgesloten met een heuse Mozilla Firefox party. De zaterdag begon dus goed, maar we kwamen voor de sessies :)  

Lees verder voor een overzicht en samenvatting van de interessantste presentaties die we bijgewoond hebben, per dag.

Lees verder
Zondag 11 maart 2012
Maandag 12 maart 2012
Dinsdag 13 maart 2012

O, bekijk ook het SXSW pinboard op Pinterest

Het gebruik van third party code, de voor- en nadelen

Door E-sites

Third party code, is het een kwestie van kopiëren en plakken om te gebruiken in je project of zijn er zaken waar je rekening mee moet houden…

Lees verder