SXSWi 2012 / Zondag 11 Maart 2012


10 april 2012 - 2400 x bekeken -

Designing Tomorrow’s Digital/Physical Interfaces


http://schedule.sxsw.com/2012/events/event_IAP9683

In deze panelsessie werd dieper ingegaan op de toekomst van interfaces. De mobiele revolutie heeft er voor gezorgd dat er meer nagedacht wordt over Interaction Design; toch wordt het tijd dat we de volgende stap gaan nemen.

David Merill, medeoprichter van Sifteo liet zien hoe traditionele bordspelletjes weer tot leven kunnen komen met Sifteo cubes. Intelligente losse bouwblokjes voor geeks die aan elkaar geconnect kunnen worden. Ze zijn inmiddels besteld :-) 

UPDATE 16-04-03, ze zijn binnen 

Leah Buechley hield een interessant verhaal over 'Democratization of product design'. Hoe kan je groepen met mensen gebruiken om aan product design te doen. De DIY-movement staat hierbij, en bij vele andere sessies, centraal. Vaak genoemd is de Makerbot, een 3D-printer voor de consument.

Fabian Hemmert liet nieuwe functionaliteit zien van een mobiele telefoon . How about een telefoon met gewichtsverdeling (een kompas waar de looprichting zwaarder wordt)? Of een mobiel met emotie, door het simuleren van een kus?
 

High On Line: Applying Psychology to Web Design


http://schedule.sxsw.com/2012/events/event_IAP13717

"Design is becoming an applied behavioral science, and your art school background is no longer sufficient.

Fields like neuroscience are starting to come of age, and are beginning to give us insights into human decision making.....The good news is that you don’t need to get a PhD in neuroscience or psychology to start applying neuroscientific and psychological findings to your work. In fact, with two models of behavior, and one behavior-analysis method, you can start designing behavior-changing products tomorrow."

Een zeer boeiende presentatie over hoe je - zonder dat je een neuro-wetenschapper bent - psychologie toe kan passen op het ontwerp. Door bij het ontwerpen van een site het 'Human Reward System' en 'BJ Fogg’s Behavior Modelte hanteren, kan je het gedrag van je bezoekers beïnvloeden.  Houd bij het behaviour-design van een site rekening met Ability, Motivation en Trigger, waarbij je begint met de triggers

Ability
Is all about simplification. Vragen we te veel tijd, geld, fysieke effort, mentale effort, sociaal afwijkend gedrag, ervaring van de bezoeker? Minimaliseer, simpliceer en ga naar de kern van het verhaal. 

Motivation
Probeer de gebruikers in het proces te motiveren. Waarom is dit product uniek? Waarom biedt het toegevoegde waarde? Door het geven van positieve feedback voelt  de gebruiker zich beloond.

Triggers (of cue)
Onsite triggers (grote converterende knoppen) zijn belangrijk, maar veel belangrijker zijn de off-site triggers. Je moet gebruikers er aan blijven herinneren aan het goede product/service zodat ze terug blijven komen. 

Een grappig kitje is overigens 'Mental Notes' waarmee je met een spel kaarten psychologie aan je webontwerp toevoegd. Was het maar zo makkelijk.
 

Highlig.ht 
 

Waar in het verleden foursquare en twitter op SXSW groot zijn geworden, is volgens trendwatchers het hoogtepunt van SXSW 2012, highlig.ht. Een nieuwe background-location app waarmee zeer snel contact kan leggen met gebruikers en dezelfde interesses die in de buurt zijn. (voor privacy freaks onder ons > je moet wel al je gegevens doorsturen vanuit Facebook?!)Concurent glancee doet overigens ongeveer hetzelfde, maar highlig.ht was veel beter vertegenwoordigd. We hebben de app een aantal keer getest, tijdens een groot evenement als SXSW kan het best werken. In Breda, met weinig highlight gebruikers (2), is de app nog wat minder zinvol.

Music Apps gone wild
 

http://schedule.sxsw.com/2012/events/event_IAP12351
Oud WIRED en CNET schrijver Eliot Van Buskirk liet in een korte sessie een aantal interessante apps en gadgets zien, waarvan de Spotify Box toch wel een hebbedingetje is http://evolver.fm/2011/04/07/spotify-retrofitted-as-physical-music-format/

Stromende regen, blubber, vieze dixies? Met concert2021 is dat niet meer nodig. Je bezoekt gewoon online een festival en boert en schreeuwt tegen andere gebruikers 
http://concert2021.com/

 

The Amsterdam Fellows


http://www.theamsterdamfellows.com/
Aan het einde van de dag organiseerde The Amsterdam Fellows een Nederlands getint feestje in 6th street, waar het sowieso een groot feest was. 

Lees verder
Start SXSWi Blogpost
Maandag 12 maart 2012
Dinsdag 13 maart 2012

O, bekijk ook het SXSW pinboard op Pinterest