SXSWi 2012 / Maandag 12 Maart 2012


10 april 2012 - 1743 x bekeken -

Nike Fuelband


De maandag begon met een bezoek aan Nike. Nike had een indrukwekkende playground opgesteld, waar je kunt voetballen, basketballen en skaten. Dit alles om de Nike Fuelband (een armband die je activiteiten bijhoudt) te promoten, die in een nog indrukwekkendere popup-store ernaast werden verkocht. Geniaal hoe Nike je weet te verleiden met een exclusief product.

Meteen naar binnen lopen? Eerst wacht je netjes in de rij om de spanning op te bouwen. Vervolgens word je meegenomen door een personal assistent die de Fuelband als een klap armbandje om je pols slaat. Gotcha! Nog even je polsmaat opmeten, een vette demo op een touchscherm doorlopen, instellen, afrekenen op een iPod aangesloten op een creditcardreader en weer wegwezen. Next! 
Expanding Our Intelligence wihout limit


http://schedule.sxsw.com/2012/events/event_IAP992058

Waar het in andere sessies voornamelijk over het heden en de nabije toekomst ging, gaat het in deze sessie een stap verder. Legendarisch visionair  Ray Kurzweil wordt geinterviewed door TIME-schrijver Lev Grossman. Een interview over onze toekomst. Ray voorspelt (en 85% van zijn voorspellingen komen uit) dat Moore's Law rond 2020 niet meer zal gelden. 

De sessie opende met een betoog van Ray dat de smartphone die hij bezit al een miljoen keer sneller is dan de computer die hij gebruikte in zijn studententijd en ook een duizend keer goedkoper en kleiner. De computerkracht neemt exponentieel toe; het zal niet lang meer duren voordat er chips zo klein als onze bloedcellen krachtiger zullen zijn dan onze iPhone.

Lees hier een uitgebreid verslag of speel audio af

 

Prototype vs. Sim: Validating Software & UX Design


http://schedule.sxsw.com/2012/events/event_IAP10104

In deze sessie - door een aantal werknemers van het bekende Frog design - is uitgelegd hoe belangrijk UX design is en hoe je betrekkelijk eenvoudig, bijvoorbeeld met Flash, bepaalde interfaces van te voren kunt testen.

Sean Parker presentation


Hoogtepunt van de dag/conference is de sessie met Al Gore en Sean Parker geweest. Al Gore - oud vice president van de VS, mede-nobelprijswinnaar en lid van de Raad van Commissarissen van Apple deelde een conversatie samen met Sean Parker (medeoprichter Napster, Facebook, Plaxo) de mening 'Occupy Democracy'. Deze twee grootheden moesten we uiteraard zien. Op tijd in de rij en daardoor waren we op tijd om in een volle zaal een uur spektakel te aanschouwen.
 

 "Our democracy has been hacked. It no longer works to serve the best interest of this country"

Het was vooral de ervaren spreker Al Gore die aan het woord was en vertelde dat politici momenteel 5 uur per dag bezig zijn om fondsen te werven, dezelfde tijd per dag die een gemiddelde Amerikaan naar TV kijkt. Televisie en radio, zorgen voor eenzijdige communicatie, gefinancierd door adverteerders die de politici in hun zak hebben. De democratie gaat hierdoor stuk en nieuwe media / webinitiatieven moet voor het herstel zorgen. Occupy Democracy!

Sean parker voegt daar aan toe: "change won't come from within the political system but from you". 

Al Gore en Sean Parker bespraken verder diverse - meest door Sean Parker gefinancierde - politieke internet initiatieven als NationBuilderVotizenCauses and Electionear.


Een leuke sessie, met hier een daar een knipoog naar the inconvienient truth en de verloren presidentsverkiezingen. 

Lees verder
Start SXSWi Blogpost
Zondag 11 maart 2012
Dinsdag 13 maart 2012

O, bekijk ook het SXSW pinboard op Pinterest