SXSWi 2012 / Dinsdag 13 Maart 2012


10 april 2012 - 1369 x bekeken -

Compass/SASS/LESS: Tips, Tricks & Best Practices


http://schedule.sxsw.com/2012/events/event_IAP11707

Een sessie van veel technischer aard vond plaats op dinsdagochtend in het Radisson Town Lake hotel. Een aantal engineers, onder andere van Twitter legt uit hoe deze snel opkomende techieken op een handige manier je CSS kan beheren. Met SASS, veel gebruikt in de Ruby on Rails wereld, kan je snel CSS schrijven. Middels een terminal of apps kan je CSS bestanden laten genereren. Tevens kan je werken met variabelen en door middel van mixins grote stukken css laten genereren.

Compass is een extra library boven op SASS met enorm veel extra handige stukken code. Zo kan het bijvoorbeeld sprites met bijbehorende CSS genereren. 

Met LESS - een dynamische stylesheet taal - extend je CSS met variabelen, mixins, operations en functies. Je maakt hiermee minder compliceerde code. 

In de presentatie werd verder ingegaan op best practises, valkuilen. Interessante materie, op dit moment wordt het door E-sites ook al experimenteel ingezet voor bepaalde projecten. We zijn erg benieuwd naar de verdere ontwikkeling ervan.

Pinterest


http://schedule.sxsw.com/2012/events/event_IAP992413

In een vraag / antwoord conversatie tussen Co-founder van Pinterest Ben Silbermann en investeerder / blogger Christopher Dixon werd verder dieper ingegaan op het verhaal achter Pinterest. Pinterest is een snelgroeiend Social Media platform met momenteel 11 miljoen leden waarvan het grootste gedeelte de laatste 6 maanden er bij is gekomen. Een groot gedeelte van de gebruikers is vrouwelijk en komt uit de V.S.

Ben Silbermann was eerst werkzaam te Google, maar aangezien hij geen engineers achtergrond had, kreeg hij daar ook niet de kans om nieuwe producten te bouwen. Op een gegeven moment heeft hij de knoop doorgehakt om Pinterest te gaan bouwen.  Na 7 maanden bouwen een aantal bekenden (200) uitgenodigd waarvan hij zeker wist dat ze geintresseerd zouden zijn omdat ze wisten wat hij aan het bouwen was. Wat bleek, daarvan opende slechts de helft het mailtje. Een handjevol gebruikers heeft ook daadwerkelijk een account aangemaakt. Die mensen gebruikten pinterest wel zoals het bedoeld is. Daarna is hij aan het lobbyen geslagen en uiteindelijk het platform bij een aantal designers voorgelegd. Deze hebben het platform omarmd en vandaar uit is het balletje gaan rollen. Het sprak designers aan omdat ze er voor gezorgd hebben dat de Collections (waar je trots op bent) op Pinterest er altijd, op elke resolutie, goed uit  moeten zien. 

Nadat het eerst bij designers en daarna bij een techy omgeving van de grond is gekomen, hebben ook de grote bedrijven Pinterest ontdekt. Veel musea zoals MoMa gebruiken het om collecties op te pinnen, maar ook Mini gebruikt pinterest om de verschillende modellen op te presenteren.

Doordat het platform bij Amazon in de cloud draait, was het bijschalen bij de groei naar ruim 11 miljoen leden geen probleem. Door dit soort technologieen is het tegenwoordig makkelijker om als niet engineer een succesvol, schaalbaar, project op te zetten.Mobile DIY testing

http://schedule.sxsw.com/2012/events/event_IAP13504

Een erg leuke afsluiting van SXSWi was voor mij een mobile DIY workshop. Een enthousaste Belen Barros Pena (InteractionDesigner @ Intel) vertelde in een interactieve presentatie de noodzaak van mobiel testen en hoe je met 2 webcams, wat meccano en ducktape je eigen mobile testing kit kan maken, zonder een duur apparaat aan te schaffen.

De presentatie en uitleg vind je hier : http://www.diymobileusabilitytesting.net/lib/exe/fetch.php?media=diy-mobile-usability-testing-sxsw2012.pdf 


Ook Steve Krug was onder de indruk

Lees verder
Start SXSWi Blogpost
Zondag 11 maart 2012
Maandag 12 maart 2012

O, bekijk ook het SXSW pinboard op Pinterest