DIY Scrumboard


22 februari 2013 - 2502 x bekeken - Categorieën: Fun

Magnetische Whiteboards zijn saai en relatief duur. Toch heb je ze nodig. Om te scrummen. Om ideeën op te schrijven. En het liefst hangen ze in het zicht. We zijn op zoek gegaan naar mooie alternatieven maar konden die niet echt vinden. Dus, zelf aan de bak. Een kleine handleiding. 

DIY Scrumboard - benodigdheden


Wat je nodig hebt voor een bord van 10 rijen, kolommen. Iedere rij 10 cm hoog.

  • Metaal. We hebben gekozen voor gegalvaniseerde platen van 1,5 mm dik. Deze zijn vrij dun, niet al te zwaar en blijven met een stevige montagekit op een gipsplaat hangen.  Post-its kunnen makkelijk op bevestigt worden en kan eventueel met mageneten worden versterkt. Tevens kan je op deze platen met een whiteboard stift schrijven. Kosten per voor 2,5 m2: EUR 60,- (bij 5 borden)
     
  • Stickers.  Voor de headings. Een matte zwarte folie, bijvoorbeeld bij drsticker.nl. Kosten : EUR 15,- (bij 5 borden).
     
  • Tegelkruisje 5mm (kruisjes die je gebruikt om tegels in de badkamer te bevestigen). Kosten EUR 3,50,-
     
  • 2 tubes Montagekit Bisonkit Polymax EUR 24,-

Totale kosten : EUR 102,50
 Walter, onze klusjesman, scrumt zijn klussen ook.

DIY Scrumboard - maken

Begin met de voorbereiding.  Bepaal waar je het bord wilt hebben en meet de onderste maat. Teken met een waterpas de onderste platen uit en plak deze als eerste vast met de siliconenkit. Bevestig ze tijdelijk met punaises. Bouw vervolgens naar boven op. Door een tegelkruisje te gebruiken zorg je voor een juiste afstand tussen de platen.

Ons nieuwe pand is opgeleverd!

Door E-sites

De perfecte werkplaats voor de medewerkers van de E-sites group. En het meest innovatieve kantoor van Breda. Met deze ambitieuze plannen is E-sites…

Lees verder