Front-end inspiratie in Italië


25 september 2012 - 1905 x bekeken - Categorieën: Kennis

Altijd leuk, inspiratie opdoen op een aansprekend event. Nog leuker, inspiratie opdoen op een aansprekend event in Italië! De ‘From the Front’ conferentie vond plaats op vrijdag 21 september in Bologna. Het event begon om 9.00 uur! Er waren in totaal 10 sprekers gedurende de hele dag, een vol programma dus!

Ik ga jullie niet vermoeien met een stuk over alle sprekers, ik heb een top 3 gemaakt van de beste sprekers die mij het meest aanspraken. De rest van de sprekers kun je vinden op de website van From the Front.

Top 3:


1) Aral Balkan @aral - Designing for humans

Ik had al eerder wat filmpjes van hem gezien dus ik wist dat dit een topper zou worden. Aral heeft als laatste gepresenteerd. 'Save thé best for last' was hier voor mij zeker van toepassing.

Aral liet ons inzien dat we vaak te veel en te moeilijk denken over alledaagse dingen in het leven. Less is more komt bij hem goed tot uiting. Ik bedacht me bij elke slide: ‘Ja, je hebt gelijk’.

Een paar mooie quotes van Aral zijn:

 • Sometimes the best UI is no UI
 • We don't need more things we need thinks that work better
 • An experience is only as strong as its weakest link
 • You don't reach excellence by stopping at "Good enough"

De presentatie die Aral gaf op een soort gelijke conferentie is hier te zien:

2) Linda Sandvik @hyper_linda - Making thinks better
Je veilig voelen met iets, iedereen kent het wel. Je doet de dingen waar je je fijn/veilig bij voelt en de 'enge' dingen laat je al snel varen. Linda niet. Zij heeft het over de ‘crazy Monday’. Elke maandag doet ze iets wat buiten haar comfort zone valt. Het kan iets kleins zijn maar ook iets groot. Linda gaf ons tal van voorbeelden hiervan.

Een leuk voorbeeld voor haarzelf was deze presentatie. Dit was de eerste keer voor Linda als spreker op een conferentie. Ze had op een maandag besloten om de organisatie te bellen en te vragen of ze mocht spreken op deze conferentie. Spreken voor een groep van 300 mensen in een groot theater, wat je nog nooit hebt gedaan, is wat ik noem uit je conform zone stappen (ze deed het trouwens perfect)!

En ja, soms faal je. En faal je nog een keer. Maar van falen leer je en word je vanzelf beter! 

Wat ga jij doen op een #crazymonday?

Een paar mooie quotes van Linda zijn:

 • Get out of your comfort zone
 • Try to do the things you're ‘uncapable’ of.
 • Fail, fail fast, fail often. Learn from it and improve yourself.
 • You must develop a complete disregard for where your abilities end.

3) Remy Sharp @rem - Mobile Debugging
Remy Sharp hield een presentatie over debugging op mobiele apparaten. Uit eigen ervaring weet ik dat het een b*tch kan zijn, om Remy zijn woorden maar te gebruiken!

Remy presenteerde ons welke verschillende tools er zijn om het debuggen makkelijker te maken. We waren al bekend met sommige tools maar er zaten ook andere tools tussen die we nog niet kenden en zeker gaan proberen!

Een paar mooie quotes van Remy zijn:

 • Expect the unexpected
 • If all you're debugging fails, take a break
 • Debugging is a b*tch!

De presentatie van Remy die hij ook op Mobilism gaf is hieronder te bekijken:

After talk

Ik kan zeggen dat het congres een succes was. Het was een leuke en inspirerende dag. Na het congres hebben we een gezellig restaurantje bezocht en een paar cafeetjes. Onder het genot van een biertje hebben we de sprekers nog eens doorgesproken.

We spraken het meeste na over de presentatie van Linda. Hoe kunnen wij als E-sites zijnde uit onze comfort zone stappen? Dit kunnen kleine dingen zijn, met een groot resultaat. Ik ben benieuwd!

Over 2 weken staat het Fronteers congres op de planning. Dit is een 2-daags congres met veel verschillende sprekers. Ik kijk er nu al naar uit!

Spar kiest voor E-sites

Door E-sites

Spar Nederland schreef recentelijk een pitch uit voor een nieuw e-commerce platform. Trots en blij melden we dat Spar heeft gekozen voor E-sites…

Lees verder