Terugblik SXSWi: The Future of Google Search in a Mobile World


9 april 2013 - 1160 x bekeken - Categorie├źn: Innovatie

Amit Singhal is SVP en Google Fellow en verantwoordelijk voor Google Search. In een vraaggesprek met Guy Kawasaki (oud gediende van Apple) proberen we er achter te komen hoe de toekomst van Google search er uit ziet.
Hij laat helaas erg weinig los wanneer Guy wat meer insights navraagd over het Google algorithme en komt niet verder dan de bekende SEO-punten zoals inbound links en vooral content. Guy vat het samen in ‘write good shit’ en daar komt het natuurlijk wel op neer. Verder praat Amit over het effect van mobiel op search en hij beschrijft dat het verkeer op een dag verschuift van mobiel naar desktop en weer terug afhankelijk van de tijdstippen waarop mensen werken. Het belang van voice zal zodoende groter worden naar mate het mobiel gebruik toeneemt, ook op momenten dat je niet in staat bent om iets in te typen in je telefoon. Dat haakt ook aan bij het Google glass project, waarbij je veel met voicecontrol moet besturen.

Verder richt Google zich (met bijvoorbeeld Google now) op het actief bij je brengen van informatie op het moment dat je er eigenlijk niet naar op zoek bent, maar het wel relevant is. Zoals files op basis van de reistijd naar je volgende afspraak.


Lees meer over deze sessie via http://www.nu.nl/internet/3365633/google-wil-van-zoekmachine-star-trek-computer-maken.html

http://schedule.sxsw.com/2013/events/event_IAP15691