Terugblik SXSWi: Google Glass project


9 april 2013 - 1034 x bekeken - Categorie├źn: Innovatie

Een bomvolle zaal bij de eerste live demo van het Google Glass project (Google.com/glass). Timothy Jordan komt met een Google glass bril het podium op en gaat de zaal de eerste demo van Google glass geven en de API presenteren voor developers.

Hij vertelt eerst het verhaal van Google medewerkers die zich konden inschrijven voor het Glass project. Ze ontvingen allemaal een glazen blok met een nummer en op en al snel deelden ze foto’s van hun favoriete plekken met het glazen blok ervoor. Dat vormde de inspiratie voor het glass project en middels een verbouwde bril zien we wat Timothy in de bril ziet, die een schermpje heeft die niet in je blikveld zit en je door het aantikken van het brillenpootje kan besturen.

Hij laat zien hoe hij de bril via ‘voice’ vraagt hoe hij in het Japans bedankt moet zeggen en het ziet er indrukwekkend uit. Vervolgens presenteert hij de opbouw van de applicaties die werken als ‘timeline blocks’. Je scrollt als het ware door de verschillende applicaties heen en je als developer kan je zelf een applicatie ontwikkelen in deze timeline blocks. Een zeer simpele opbouw van de API via JSON en alle info wordt gesynct via de Google cloud.

Na de opbouw van apps toont hij een aantal voorbeeld apps. Het lezen van headlines van de NY times, het lezen van mail en het replyen via ‘voice’ en het maken van een foto en deze direct doorzetten naar Skitch (van Evernote).

Wordt dit de toekomst? Ik zie het zelf nog niet helemaal gebeuren en niet iedereen vanaf eind 2013 met die bril rondlopen. Brengt het innovatie en verandering? Ja, daar ben ik van overtuigd en dit is een stapje in de toekomst waarbij devices niet ophouden bij desktop, tablet en smartphone.nu.nl bericht: http://www.nu.nl/gadgets/3366367/google-toont-apps-project-glass.html

http://schedule.sxsw.com/2013/events/event_IAP15826