Terugblik SXSWi: Forbes 30 Under 30, meet Spotify's Daniel Ek


9 april 2013 - 1004 x bekeken - Categorie├źn: Innovatie

Daniel Ek is CEO & Co-Founder van Spotify en wordt gezien als de meest invloedrijke persoon in de muziekindustrie van dit moment.
Hoe hebben 2 man uit Zweden de muziekindustrie op zijn kop gezet?
Daniel verteld zijn verhaal over hoe hij meer dan 2 jaar bezig is geweest om de platenmaatschappijen mee te krijgen. Door het product te tonen en het te laten gebruiken en aan te geven dat ze het sowieso gaan doen, of de maatschappijen nu mee doen of niet, hebben ze het uiteindelijk voor elkaar gekregen. De groei zit hem enorm in streaming en bijna niet meer in downloads (lees iTunes).

Daniel vertelt dat ze gebruikers weten te laten betalen door de frictie weg te nemen. Als je het makkelijker maakt om muziek via Spotify te streamen, dan dat het voor een gebruiker is om het illegaal te downloaden dan gaan mensen om. Omdat de intentie van deze mensen niet is om muziek te stelen, ze willen de muziek gewoon kunnen afspelen wanneer ze dat willen en op ieder device kunnen doen zonder obstructies. Op de vraag of Spotify niet bang is dat Apple met een streaming dienst komt antwoord Daniel dat zij dedicated met muziek bezig zijn en het voor bedrijven als Apple moeilijk wordt om afscheid te nemen van hun oude business modellen.

http://schedule.sxsw.com/2013/events/event_IAP16126