Leap Motion Controller. Tien vingers en twee handen.

Door Wendy de Kort, marketing & communicatie - @wendydekort
31 juli 2013 - 2813 x bekeken - Categorie├źn: Tech

Sinds deze week zijn we eigenaar van een Leap Motion Controller. De veelbesproken Motion Controller van $79,99 waarmee je naast je toetsenbord en muis een nieuwe controller voor je computer hebt. Tien vingers en twee handen.

Een Q&A met Sjoerd van Oosten.

Q: Eindelijk is hij binnen, de Leap Motion?

A: Ja. Nadat we hem in mei 2012 besteld hadden, duurde het een tijd voordat hij in productie werd genomen en uitgeleverd werd. Tijdens South by Southwest waar we hem voor het eerst uittesten in maart 2013 hebben we nog 2 Leap Motions besteld, die zijn er helaas nog niet.

Q: En, voldoet hij aan je verwachtingen?

A: Ja en nee. Na een kleine week geoefend te hebben word je steeds nauwkeuriger in de bewegingen met je hand. Daar is best wat oefening voor nodig. Je mist de fysieke feedback van je toetsenbord of muis. Het duurt dan ook even voordat je sommige apps goed kunt aansturen. Sommige apps zijn echter te snel gelanceerd, werken nog niet echt lekker. Zoals de Google Earth app bijvoorbeeld. Het aantal apps is ook nog beperkt, al zijn er deze week al een aantal nieuwe apps gelanceerd.

Verder past het apparaat wel mooi bij m'n iMac, ik had alleen verwacht dat hij draadloos zou zijn. De kabel zit ook nog eens aan de linkerkant. Hij kan niet omgedraaid worden waardoor er veel overbodige kabel op m'n bureau ligt.

Q: Heb je al interessante apps geïnstalleerd?

A: Er zijn een aantal apps in de Airspace Store die interessant zijn. Een handige app is bijvoorbeeld BetterTouchTool. Een app (in alpha) waarmee je snelkoppelingen aanstuurt

De Cyber Science Motion Skull is een mooie 3D toepassing waarmee je een schedel kunt laten ronddraaien en uit elkaar kunt halen.

De app van de NYTimes laat zien hoe je door nieuwsartikelen met je handen heen kunt gaan.


Q: Leuk. Maar wat gaat E-sites er eigenlijk mee doen?

A: Allereerst organiseren we volgende week een hackathon. Met drie teams willen we in een avond een aantal apps bouwen. Doordat je met verschillende programmeertalen en libraries aan de slag kunt (o.a. Java, Javascript, C++, Objective-c), kan iedere ontwikkelaar een toepassing schrijven. We gaan hem bij de entree wegzetten zodat onze gasten de Leap Motion kunnen ervaren en zelf de mogelijkheden kunnen ontdekken.

Voor onze klanten kan het interessant zijn een Leap Motion app te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan medische toepassingen waarmee je op een interactieve manier de werking van medicijnen kunt laten zien. Of als Leap Motion Desktop App voor WeekCal, waarmee je met je handen door je agenda kunt bladeren en data op een "Minority-report-achtige" manier kunt visualiseren.
 

Q: Wat denk je dat er in de toekomst mee gaat gebeuren?

A: HP en Asus hebben al een overeenkomst afgesloten om de Leap Motion mogelijk in te gaan bouwen in een aantal computers. Hiermee komt Motion Control al veel dichterbij de consument dan dat nu het geval is. Een apparaat met veel potentie als je het mij vraagt.

 

 

Wij zoeken collega's!

Wil jij deel uitmaken van een bureau met een passie voor technologie? Kijk dan snel naar onze openstaande vacatures!

Maar de aarde is rond...toch?

Door E-sites

Klopt, daar zijn we al een tijdje achter. Maar toch zien we een merkwaardige trend ontstaan binnen web- en app design: flat design.

Lees verder