Tips: spaar je batterij in iOS7

Door Marloes Bovee, directie - @marloesbovee
21 september 2013 - 2258 x bekeken - Categorieën: Kennis

Vorige week kwam iOS7 beschikbaar en veel iPhone users gingen direct aan de slag met het nieuwe besturingssysteem. De reacties zijn wisselend, maar de meeste gebruikers lijken er toch erg blij mee te zijn. Er is echter één klacht die op alle social media de boventoon voert: je batterij gaat nu wel érg snel leeg. Daarom zetten wij een aantal tips op een rijtje om je batterij net wat langer mee te laten gaan. Sommige van deze tips zijn alleen van toepassing als je een iPhone 5 hebt, zoals de tips over 3D en AirDrop. 

Tip 1: 3D uitzetten

Één van de 'mooiste' nieuwe features in iOS7 zijn de 3D parallaxeffecten in de icoontjes en de achtergrond. Maar het vreet ook energie en functioneel draagt het natuurlijk niks bij aan je user experience. Uitzetten dus! Door een stilstaande achtergrond te kiezen en de beweging te reduceren zorg je ervoor dat je batterij een heel stuk langer mee gaat. 

Hoe pas je dit aan: Je achtergrond pas je aan bij Instellingen > Achtergrond en helderheid, kies hier in plaats van dynamisch voor een stilstaande achtergrond. De beweging zet je uit in het menu Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging. Let op: verminder beweging moet 'aan' staan.

Tip 2: Locatievoorzieningen uitzetten

Er zijn behoorlijk veel apps die je locatie willen weten, maar binnen veel apps maak je waarschijnlijk niet eens gebruik van die functionaliteit. Moet Buienradar bijvoorbeeld echt iedere keer je huidige locatie weten of staat je woonplaats toch al ingesteld als favoriet? Het uitschakelen van locatiediensten kan je wat batterijtijd schelen, maar als je de betreffende apps toch al weinig gebruikt zal het niet veel verschil maken. 

Hoe pas je dit aan: In het menu Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen kun je de functie in zijn geheel uitschakelen of per app. 

Tip 3: AirDrop uitschakelen

In iOS7 is ook AirDrop beschikbaar gekomen voor de iPhone. Deze handige functie is een prachtige nieuwe feature, maar helaas ook een echte energievreter. Dus ook al gebruik je de functie wel eens, kill hem gewoon als je hem op dat moment niet nodig hebt. 

Hoe pas je dit aan: AirDrop is te vinden in het nieuwe bedieningspaneel (swipen vanaf onderkant scherm). Tik op Airdrop en zet de functie uit. 

Tip 4: Automatisch app updates uitschakelen

In iOS7 worden een aantal apps automatisch ge-update, zelfs als je die app op dat moment helemaal niet gebruikt. Op zich handig, maar wederom een flinke aanslag op je batterij. Als je de tijd tussen 2 oplaadbeurten wilt verkorten zet je het automatisch updaten helemaal uit, of tenminste voor een aantal apps. 

Hoe pas je dit aan: Via Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond kun je dit aanpassen. 

Tip 5: Oude tips

Deze tips golden ook al voor eerdere versies van iOS, maar mogen ook hier niet ontbreken. Door je helderheid aan te passen, zorg je ervoor dat de verlichting van je beeldscherm minder fel staat. Daarnaast bestaat er een optie om die helderheid automatisch aan te passen. Hierdoor wordt je beeldscherm bijvoorbeeld minder fel als het donker is. WiFi en Bluetooth kun je uitzetten als je het niet gebruikt op dat moment, in iOS7 is het veel makkelijker om deze functies aan en uit te zetten via het bedieningspaneel. En de laatste oude tip is het verkorten van de tijd waarin je iPhone automatisch 'op slot' gaat. 

Hoe pas je dit aan: De helderheid kun je aanpassen bij Instellingen > Achtergrond en helderheid, hier kun je ook het automatisch aanpassen van je helderheid uitzetten. Daarnaast vind je de helderheid ook in het nieuwe bedieningspaneel, wat verschijnt door vanaf de onderkant van je beeldscherm omhoog te swipen. Hier kun je ook meteen WiFi en Bluetooth uitzetten. Bij Instellingen > Algemeen > Automatisch slot stel je de standby tijd van je telefoon in. 

Punten en komma's

Door Arthur Engel

Het E-sites ontwikkelteam bestaat 'anno 2013' uit een flink aantal developers. Naast alle front-end en mobile-developers zitten er zo'n 16…

Lees verder