Betalen zonder pas: Apple Pay


10 september 2014 - 3768 x bekeken - Categorie├źn: Innovatie, Retail

Betalen zonder pas. Zoals verwacht maakt Apple dit mogelijk, met de gisteren gelanceerde dienst Apple Pay. Een online betaaldienst, die gebruikt maakt van de ingebouwde NFC chip (Near Field Communication) in de iPhone 6 om creditcard betalingen mee te voldoen.

iPhone 6 noodzakelijk

De telefoon dient tegen een betaalterminal aangehouden te worden en in plaats van het invoeren van een pincode wordt via de vingerafdruk scanner de betaling bevestigd.

Tim Cook vertelde dat ze bij Apple van mening zijn dat de magneetstrip van betaalpassen outdated is. Ook zijn je account gegevens zichtbaar op de pas, wat de betaalmethode fraudegevoelig maakt. Met Apple Pay hoef je je pas niet aan een winkelier te geven en kan deze dus nooit je kaartgegevens zien en/of overnemen.

Veiligheid

Apple belooft de creditcard gegevens niet op te slaan of te delen. Per transactie wordt een uniek nummer aangemaakt, wat fraude moeilijker maakt. Dit wordt op de nieuwe ‘Secure Element’ chip versleuteld opgeslagen.

Om een pas toe te voegen, maak je een foto van je pas. Deze wordt uitgelezen en na verificatie bij je bank onder een uniek nummer opgeslagen in Passbook. Zo heb je al je kaarten gemakkelijk bij de hand.

Via Find My iPhone kun je je betalingen ook stopzetten. En bij het verliezen van je pas, is het niet langer nodig om je pas te blokkeren. Aangezien je kaartgegevens dus niet worden opgeslagen.

Ook als online dienst beschikbaar

Deze betaaldienst wordt ook online beschikbaar, en is vergelijkbaar met de betalingsverwerker PayPal. Via one touch checkout (door middel van Touch ID) worden je gegevens ingeladen en kun je direct betalen.

Apple Watch eveneens voorzien

Ook op de gelanceerde Apple Watch wordt deze betaaloptie mogelijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een code/authenticatie die actief blijft, zolang je met je pols de watch niet loslaat. Prachtige techniek! En eveneens goed beveiligd. Want voor gebruik door anderen (ook ongewenst, bij diefstal bijvoorbeeld), is authorisatie via de iPhone 6 van de eigenaar vereist.

Nog wel even wachten in Nederland…

Voorlopig is Apple Pay alleen nog in de VS beschikbaar. Helaas is het nog niet duidelijk wanneer deze dienst naar Europa komt.

 

*Meer over de Apple watch lees je later hier op ons blog. Stay tuned!*

Ik wil een nieuwe telefoon: De iPhone 6

Door E-sites

De 2e dinsdag van september feest! Prinsjesdag? Nee, dat is de 3e dinsdag. De 2e dinsdag is het Apple Keynote dag!

Lees verder