Met je startup naar Collision in Las Vegas - 10 geleerde lessen!


20 mei 2015 - 2657 x bekeken - Categorieën: Tech

Twee weken geleden zijn wij teruggekomen uit Vegas, met een evernote vol gescande visitekaartjes en een rugzak aan ervaring. We waren daar met onze eigen WAVE calendar app op 's werelds grootste start-up event. In deze blogpost: 10 lessen die we leerden tijdens Collision in Las Vegas.

1) Voorbereiding is King

Als voorbereiding hebben we een war-room ingericht waarin we met het team de laatste weken keihard aan de marketing, het product en de pitch hebben gewerkt. En waar we vooraf contacten hebben gelegd en met ons persbericht behoorlijk wat publiciteit opwekten.

De dag voor het evenement is de locatie bekeken en de verleiding van Vegas ontweken :). Vroeg uit de veren om op tijd de stand verder in te kunnen richten.

2) Hustle, hustle, hustle

Showtime! Eenmaal begonnen, is het hustlen erg belangrijk. Natuurlijk, je hebt je stand aankleding met logo en payoff, een laptop met je pitch, flyers, stickers en give-aways. Maar de meeste mensen spreek je toch door ze naar je stand te halen, aan te kijken en te triggeren voor je product.


3) Bereid je pitch in woord goed voor

Je moet in 1 zin uit kunnen leggen wat je startup doet. We hebben de pitch tussendoor ook nog op kleine woorden geoptimaliseerd zodat duidelijker werd wat we maken en welk probleem we oplossen.

(Lees ook: 10 dingen die ik leerde op websummit)

4)  Zorg voor een Minimal Viable Product....

We hebben een Minimal Viable Product gebouwd voor iOS, zodat we deze altijd in onze broekzak bij hadden. Dit prototype gebouwd bovenop de huidige app laat zien waar we naar toe willen met WAVE Personal Calendar: het koppelen van Personal Assistants aan jouw agenda.

Als het niet lukt om een prototype te hebben, kan je ook met Invision al een eind komen. Vanuit deze tool kan je je grafische mock-ups embedden en klikbaar maken.

5) ... en voor "Stroepwaffels"

 
Stroopwafels = punten scoren. Helemaal als ze helemaal uit Nederland zijn meegenomen. Visitekaartjes, Flyers en Stickers zijn daarnaast er handig om te verspreiden. 

6) Ruime standbemanning

Zorg ervoor dat je met meerdere mensen bent. Eén haalt bijvoorbeeld bezoekers naar de stand; de anderen verleiden ze met de pitch en het prototype.

7) Verzamel kaartjes

Vraag aan het einde van een gesprek altijd om iemands kaartje. Stop de interessante kaartjes in je linker broekzak en de minder interessante in je rechter.

8) Join the (pool)party

Rondom start-up events zijn er ook allerlei startup feestjes, zoals deze in Downtown Grand. Een pool-party waar je in een andere setting over je product kunt praten. Bijvoorbeeld tijdens een gezellig spelletje bier-pong. 

9) Plan meetings met Investors in

Plan vooraf of achteraf meetings in. De meeste mensen zijn er voor meerdere dagen. Het is handig om juist dan tijd te hebben om af te spreken, of ze vooraf te vragen bij je stand langs te komen.

10) Zorg voor goede follow-up

Zorg ervoor dat je je follow-up al klaar hebt staan. Stuur persoonlijk de juiste informatie toe, en track het met software als Yesware om te zien waar de informatie terecht komt.

Hoe gaat het nu verder met WAVE? Ons avontuur gaat door! We zijn momenteel met aantal interessante investeerders in gesprek en ondertussen het product verder aan het doorontwikkelen.

Wil je een sneak preview van de app? Ga dan naar wavecalendarapp.com, of download de MVP (openen vanaf een iPhone). Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg WAVE Calendar dan op Facebook en Twitter of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 

 

E-sites zoekt developers!

Technologie ontwikkelt zich razendsnel. En wij dus ook. We omarmen nieuwe technologie, experimenteren en investeren. In goede tools en apparatuur. En in jou. Join us! Bekijk onze vacatures.

 

Usability test als jaarlijkse eye-opener

Door E-sites

Bij E-sites hebben we gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. We ontwerpen en bouwen onze sites en apps altijd met het gemak van de…

Lees verder