Van een goed eHealth idee werkelijkheid maken: E-sites organiseert hackathon


4 juli 2016 - 6267 x bekeken - Categorieën: Health, Kennis, Innovatie, Tech

Praten, maar ook doen! Vanuit die insteek willen we digitale innovatie binnen de apothekersbranche een duwtje in de rug geven. Hoe? Met een hackathon! Speciaal voor apothekers. Waar de kennis van zorgverleners, creatieven en programmeurs samenkomt. En belangrijker nog: waar kennis direct wordt omgezet in een werkelijke oplossing. Ons streven is om een concrete eHealth oplossing echt naar de markt te brengen.

Apothekers dreigen achterop te raken...

Apothekers waren twee decennia geleden op het gebied van digitalisering de koplopers in de zorg. Helaas behoort deze positie tot het verleden en dreigen ze achterop te raken. Want hoewel eHealth toch al een tijdje hot-topic is, verscheen recent nog het bericht dat 99% van de apothekers de fax als belangrijkste communicatiekanaal ziet! Dit is duidelijk, hier zijn nog zoveel slagen te maken. Alleen al door het scannen van wat koppen uit de vakliteratuur, beginnen mijn handen al te jeuken:

  • Apotheek mist 76% van afwijkende labwaarde
  • We moeten investeren in nazorg
  • Patiënten zijn essentiële databronnen, maar deze worden nauwelijks ingezet in de dagelijkse praktijk
  • Probleem met therapietrouw bij laaggeletterden

Stuk voor stuk issues waarbij digitale innovatie uitkomst biedt. Slimme digitale oplossingen helpen om doelen te realiseren en daadwerkelijk verschil te maken voor de patiënt.

Tijd voor actie!

Natuurlijk, veel apothekers en zorgverleners zijn zich bewust van de kansen die digitale innovaties bieden, maar worstelen met de vragen als, “Voldoen de oplossingen wel aan mijn behoefte?” “Worden mijn inspanningen en investeringen vergoed?” en “Welke toegevoegde waarde hebben deze oplossingen voor mijn patiënten?” Allemaal relevante vragen, die wij bij E-sites graag beantwoorden. Daarnaast willen we zorgen voor concrete aanpak, zonder dat dit onnodig veel tijd of geld kost, met een werkende oplossing als eindresultaat.

Apothekers hackathon

Samenkomen, ideeën en kennis delen, is altijd goed. En gebeurt in de praktijk ook wel. Maar met alleen praten komen we niet verder. Kennis van zorg en technologie samenbrengen en direct omzetten in een concrete eHealth of mHealth oplossing zorgt voor verandering. Gezamenlijk zijn we in staat om digitale innovaties een impuls te geven. Participatie van apothekers is hierbij enorm belangrijk. Er is draagvlak en commitment nodig om in kleine stappen hogere doelen na te streven. Dus: wij zoeken apothekers!

Apothekers gezocht!

Wij zoeken apothekers, die net als wij vinden dat er nog veel te veel kansen onbenut worden gelaten. En overtuigd zijn dat wanneer we de juiste krachten bundelen, we daadwerkelijk stappen kunnen maken, meerdere stakholders laten aanhaken en barrières doorbreken. Allemaal in het belang van de patiënt.

eHealth hackathon

De apothekers hackathon vindt plaats op dinsdag 12 juli op ons hoofdkantoor in Breda. De inschrijving hiervoor is gesloten.

 

 

 

 

 

E-sites formeert expertise-teams voor Health, Retail en Sports

Door E-sites

Het is zover! Vanaf nu hebben we drie zelfsturende teams die elk specialistische kennis doorvertalen binnen een eigen focusgebied: Health, Retail of…

Lees verder