Fronteers meetup 'CSS'

Door Iain van der Wiel, front-end developer
29 december 2016 - 4661 x bekeken - Categorie├źn: Innovatie, Kennis, Tech

Loop je als front-ender net als ik weleens tegen problemen aan bij het doorontwikkelen van de CSS van een project? Problemen met specificity, herbruikbaarheid en dupliceren van stukken CSS bijvoorbeeld? Kom dan naar de nieuwe Fronteers bijeenkomst op 24 januari. Dan keer je met nuttige inzichten en oplossingen voor deze problemen weer huiswaarts! 

Nieuwe CSS inzichten

Ik werk als front-end developer bij E-sites en ben op zoek gegaan naar oplossingen voor deze problemen. Gelukkig is er in de front-end community veel te lezen over het schrijven van goede en onderhoudbare CSS. Inmiddels bijna 8 jaar geleden werd de eerste versie van OOCSS gepubliceerd door Nicole Sullivan, een paar jaar later werd SMACSS geschreven door Jonathan Snook en sindsdien zijn er tal van boeken, artikelen en methodieken geschreven en beschreven over hoe je je CSS het beste structureert. 

Methodieken als BEM (Block, Element, Modifier) en ITCSS (Inverted Triangle CSS) zijn relatief nieuw, maar kunnen ook al enorm helpen bij het ontleden van een ontwerp in kleinere, herbruikbare componenten.

Benieuwd wat ik heb opgestoken van mijn verdiepingsslag? Ik deel mijn inzichten graag met je, tijdens de aankomende Fronteers meeting. 

Effectieve oplossingen doorontwikkeling CSS

In mijn presentatie ga ik het onder andere hebben over het (her)kennen van complexiteit in je stylesheets en wat daar mogelijk de oorzaken van zijn. Maar ook over hoe je die complexiteit kan voorkomen en onder controle houdt tijdens doorontwikkeling met onder andere BEM, ITCSS en OOCSS.

Er is een een tweede spreker die avond, Bram Smulders (lead front-end developer bij Colours). Zijn presentatie gaat over Atomic Design en hoe je dat toepast in het ontwerp- en ontwikkelproces met behulp van Pattern Lab.

Al met al een boeiend programma, toch? Mag je niet missen.

Spread the word en meld je aan! 

Deze Fronteers avond is op dinsdag 24 januari 2017 vanaf 18:00 in ons E-café in Breda. Toegang is gratis en hapjes en drankjes worden verzorgd! 

Schrijf je snel in!

Komen Nederlandse ziekenhuizen de zorgconsument van nu online tegemoet?

Door E-sites

Hoe scoren de Nederlandse ziekenhuizen online? E-sites deed onderzoek naar 87 websites van ziekenhuizen.

Lees verder