VR Playground geopend


23 maart 2017 - 4139 x bekeken - Categorie├źn: Innovatie, Kennis, Tech

Sinds de komst van Virtual Reality is het media-landschap met een aantal kijkgraden toegenomen. Nieuwe manieren van browsen, interacteren met jouw (of een gesimuleerde) omgeving, nieuwe manieren om samen te werken en producten te beschouwen: Het kan allemaal in Virtual Reality. Omdat we bij E-sites graag verder experimenteren met VR, en ook klanten willen meenemen hierin, is er nu een VR demo-ruimte ingericht: een VR Playground!

Virtual Reality is hot

Maar hoe komt het dat Virtual Reality nu zo’n hot topic is? Al bijna een eeuw lang probeert men de werkelijkheid te simuleren zodat we gebruik kunnen maken van deze vrijheid, maar zonder veel succes. Enter 2017: de komst van Head-Mounted Displays (HMDs) zoals de Samsung Gear en HTC Vive maken van deze virtuele fantasy een Reality. Dankzij de power in onze desktops en mobiele telefoons is het nu makkelijker dan ooit om je als media-consument te verliezen in virtual reality-applicaties. 

Onze eigen VR Playground

Meteen bij de entree, je kan er dus niet omheen, hebben we dus nu een E-sites VR Playground! Een VR demo-ruimte, uitgerust met een eigen Unity VR-player en een uitgebreid assortiment aan virtual reality-experiences. Hiermee kunnen we zelf experimenteren. En laten we klanten de verschillende nieuwe interacties van het platform beleven.

Wat gebruiken we? 

HTC Vive

Eén van de front-runners onder de HMDs, dankzij z’n 2160x1200px OLED schermen met motion-tracking controllers die zo intuïtief te gebruiken zijn dat je gehele lichaam zich waant in Virtual Reality, is de HTC Vive. Middels de Base Stations houdt de HTC Vive je positie bij in een virtuele ruimte, waardoor elke Vive-ervaring optimaal gebruik maakt van de fysieke ruimte die je hiervoor afzet. 

Unity

Een krachtige gaming-engine die compatible is met elke verkrijgbare virtual reality-set. Dankzij onze Unity VR-player verlenen we onze gebruikers de interactie om rond te lopen, te bladeren door verschillende perspectieven en naadloos te wisselen van VR-experiences zonder ooit uit virtual reality te hoeven treden. Door de constante samenwerking van Steam-uitgever Valve blijft Unity up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen van VR-hardware. Omdat Unity open-source is, draagt ook E-sites bij aan dit constant-ontwikkelende landschap.

360 graden videoOm fotorealistische VR-ervaringen vast te leggen gebruiken we een GoPro Omni: Een 360-graden camera setup bestaande uit een chassis met 6 GoPro Hero4 Blacks. Deze powerhouse laat ons 4K 60fps video in 360 graden filmen, waardoor E-sites in staat is realistische en immersieve 360-graden video’s te maken.

De toekomst van Virtual RealitySinds de enorme kickstart van Virtual Reality-applicaties en hardware zijn ontwikkelaars bezig om de immersie verder op te schroeven met peripherals en nieuwe input-methodes. Kijk bijvoorbeeld naar shock-en-temperatuur regulerende bodysuits, vleugelsimulators en platformen waarmee je in 360 graden kan rennen

Ook HTC biedt haar VR-trackers aan voor ontwikkelaars om meer applicaties te vinden voor VR-tracking en haptische feedback. De verwachtingen van de mogelijkheden in de toekomst zijn hoog. Veelbelovende mogelijkheden, die weer veel nieuwe kansen creëren.

Kom langs!

Nieuwsgierig geworden? Zin om VR te beleven? Of te sparren over de mogelijkheden en nieuwe kansen? Kom vooral langs in Breda om onze VR-Playground te ontekken! Neem contact op, dan plannen we wat in!

Meet Milo! Voor zakelijk reizen zonder verrassingen

Door E-sites

Hier zijn wel wel weer trots op hoor! De nieuwe Milo app van XXImo voor zakelijke reizigers, die veel, maar dan ├ęcht veel, slimme features bevat.

Lees verder