Waarom migreren naar Magento 2 noodzakelijk is

Door Arthur Engel, directie
8 december 2017 - 2962 x bekeken - Categorieën: Retail, Kennis, Tech

Volg je de ontwikkelingen van Magento? Dan is het je vast niet ontgaan: afscheid nemen van Magento 1 creëert veel onduidelijkheid. Zo werden we na de release van Magento 2 in april 2016 allemaal goed wakker geschud. De ondersteuning voor Magento 1 zou namelijk stoppen in november 2018. En daar waren veel gebruikers niet blij mee. Hierdoor heeft Magento de definitieve datum verplaatst. Inmiddels is het duidelijk dat we minimaal 18 maanden van tevoren de einddatum van de ondersteuning te horen krijgen. En ondertussen is het al november 2017, maar hebben we nog niks vernomen. Kortom: het duurt nog wel even voordat er paniek in de tent is. Toch is het een goed idee om al rekening te houden met de migratie van Magento 1 naar 2 in 2018. Ik leg je uit waarom!

PHP 5.5 vs PHP 7

Wil je bij het lezen hiervan al direct afhaken? Niet doen, want het wordt geen ingewikkeld technisch verhaal! PHP is de scripttaal voor Magento. Waar Magento 1 nog draait op versie 5.5, is inmiddels PHP 7 al gelanceerd (ook de versie voor Magento 2). Hoewel je volgend jaar dus nog prima uit de voeten kunt met Magento 1.9, raden we dit af. Er komt namelijk een moment waarop PHP 5.5 en 5.6 niet langer ondersteund worden. Dit betekent niet dat je webshop van de een op andere dag niet meer werkt, maar wel brengt dit serieuze beveiligingsrisico’s met zich mee. Het is een optie om over te gaan op PHP 7 met behoud van Magento 1. En voor de korte termijn is dit een oplossing, maar uiteraard kost het ook tijd en geld. Daarnaast kan dit bij webshops waar veel maatwerk in zit, behoorlijk tijdrovend zijn. Hierdoor kan een beslissing om geld te besparen uiteindelijk negatief uitvallen.

Magento 1 kan je groei stagneren

Het is simpel: er is een betere, nieuwe versie van Magento op de markt. Persoonlijk rijd ik ook liever in een auto uit 2017, dan hetzelfde model uit 2010. Inmiddels zijn er ook veel extensies beschikbaar voor Magento 2. En deze worden beoordeeld door Magento zelf. Dit geeft betere kwaliteit en een kleinere kans op bugs. Vanzelfsprekend wordt Magento 1.9 niet meer doorontwikkeld. Innoveren wordt hierdoor een stuk lastiger. En wil je zelf nog geld en energie steken in een systeem waar je uiteindelijk mee stopt? We weten allemaal dat een gebrek aan innovatie achteruitgang betekent. Hierdoor is het migreren naar Magento 2 noodzakelijk.

Hoewel het op korte termijn niet nodig lijkt, is het mijn advies om de migratie serieus te overwegen. Vind je het lastig te bepalen wanneer het juiste moment is aangebroken? Ben je zelf wel overtuigd, maar worstel je met het verkrijgen van intern draagvlak (lees: budget)? Of wil je even sparren? Neem contact met mij op!

 

Hoe scoren ziekenhuizen online in 2017?

Door E-sites

Met een nieuw onderzoeksrapport delen we een overzicht van de kwaliteit van ziekenhuiswebsites en de tegemoetkoming aan de online behoeften van…

Lees verder