Alle errors op een rij


11 mei 2010 - 1081 x bekeken -

Vandaag is de eerste versie van onze JavaScript error logger live gezet. Hiermee krijgen we een goed inzicht in de browser errors die bezoekers zien op de door ons gebouwde websites.

Ondanks een grondig testproces kan het voorkomen dat bezoekers errors produceren die wij niet of moeilijk kunnen reproduceren. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een trage internet verbinding, oudere browser versies, geïnstalleerde plugins of programmeer fouten in de code. Niet iedere bezoeker neemt uiteraard de moeite om deze fout te melden. Om toch een overzicht te krijgen van iedere fout die op de website voorkomt, is deze error logger ontwikkeld.

Bas en ik zijn de laatste weken hard aan het werk geweest om een degelijke JavaScript error logger weg te zetten. Met deze error logger krijgen we inzicht in de aard van de errors die bezoekers zien. Tevens geeft deze error logger veel extra informatie over de error en de bezoeker. Zo kunnen we bijvoorbeeld precies zien op welke pagina, in welk bestand of zelfs in welke regel code de fout zich bevindt. Inmiddels staat versie 1.0 live en zijn er al websites waarop deze error logger wordt ingezet.

In iedere nieuwe site, die E-sites oplevert, zal in de twee maanden na oplevering de errorlogger ingezet worden om proactief de browser errors van bezoekers te monitoren. Deze manier van monitoren is redelijk uniek en bewaakt op een extra manier de kwaliteit van onze websites.

Vaartland.nl in RTL Autowereld

Door E-sites

RTL Autowereld maakte een item over de unieke zoekhulp op de nieuwe site van Vaartland.nl.

Lees verder