Internet of things: @esitesflora


15 februari 2013 - 3390 x bekeken - Categorieën: Fun

Het begon allemaal tijdens een brainstorm sessie over het nieuwe pand. Binnen E-sites hebben we een hoop specialisten op het gebied van ontwerp, front-end, back-end, en projectmanagement. Maar ook buiten de werkuren heeft ieder zo zijn eigen interesses en specialiteiten. En wat is er nu leuker om deze kennis te combineren en zo een super leuke gadget te bouwen? Met een aantal voorwaarden, dat wel. Wat we gingen maken moest leuk, cool en vooral praktisch zijn!

@esitesflora?

Een beetje groen in een kantooromgeving is natuurlijk altijd goed. En daar ontbrak het in het nieuwe pand nog wat aan. Dus tijd om daar verandering in aan te brengen, met wat planten. Daarmee dook wel meteen een nieuw probleem op. Wie gaat er zorgen voor die planten? Iedereen is tenslotte overdag druk bezig en heeft geen zin en tijd om de planten te bewateren. Laat staan om er een gesprekje mee aan te knopen om de groei te bevorderen..

En zo is @esitesflora ontstaan.

Praten tegen planten helpt!

Het project is een houten plantenbak van 5 meter lang en 70 cm breed, die een mooie plaats heeft gekregen in het nieuwe pand. Je kunt er op kunt zitten, maar er groeien ook dus ook planten in. Het houdt echter niet op bij een simpele ‘plantenbank’. Want de bak is uitgerust met speakers, micro computers, waterpompen, vochtsensoren, omgevingssensoren en een internetverbinding. Dit geheel zorgt ervoor dat de gezondheid van de planten continu gemonitord wordt en er volautomatisch acties ondernomen worden om bepaalde levensomstandigheden bij te sturen. Zo krijgen de planten automatisch water. En indien nodig op de donkere dagen extra licht. Last but not least, omdat wij ervan overtuigd zijn dat praten tegen planten helpt, hebben wij een koppeling gebouwd die de laatste @esites en @esitesflora tweets kan voorlezen!

Aan onze volgers hierbij dus ook de taak om af en toe iets liefs te zeggen tegen onze planten :-).

Je bent gewaarschuwd

Tot slot nog een laatste waarschuwing. Want in de toekomst zullen onze planten ook zelf gaan twitteren. En oneliners uitschreeuwen als er toenadering wordt gezocht.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een kijkje nemen in ons nieuwe pand!

 

PHP-Benelux 2013 (Antwerpen)

Door Sam de Poorter

Een gelegenheid om kennis op te doen van experts op een PHP-conferentie, die weten hoe ze dit moeten delen? Die kans grijp ik samen met vier…

Lees verder