Artificial Intelligence (AI)

Meer halen uit zelflerend vermogen

Wat is artificial intelligence?

Kunstmatige intelligentie, of artificial intelligence (AI), zoals de term ook vaak gebruikt wordt, is iets complex. Maar wel reuze interessant! Ook voor jou. Want eigenlijk voor elke organisatie is er nu al een aantrekkelijke toepassing te bedenken met kunstmatige intelligentie en ‘self learning’ systemen. Denk aan geavanceerde chatbots, spraakgestuurde oplossingen of de kansen die AI biedt om veel meer uit Big Data te halen.

Bij Artificial Intelligence wordt vaak (ook) gesproken over de leermethode achter AI, machine learning. Of anders gezegd: automatisch leren. En dat houdt in dat een systeem leert door ontvangen input te herkennen en op basis daarvan zelf keuzes te maken. Wij helpen je graag met machine learning, om systemen slimmer te maken. Zodat ze met jou mee gaan denken.

Kunstmatige Intelligentie is overal

Kunstmatige Intelligentie wordt al veelvuldig gebruikt. Misschien zelfs zonder dat je het in de gaten hebt, gebruik je nu al vaak AI. In computers en mobiele telefoons bijvoorbeeld, zit kunstmatige intelligentie. Maar ook Facebook gebruikt AI, voor je gepersonaliseerde timeline. En Google, voor het automatisch indexeren van alle webpagina’s. Ook het navigatiesysteem in je auto of je navigatie app is één en al AI. Het neemt alle real time informatie mee in de berekening van de meest optimale route. AI is dus overal. En toepassingen zullen verder toenemen in ons dagelijks leven.

Kansen met Kunstmatige Intelligentie

Welke kansen liggen er nog meer? AI wordt al in toenemende mate ingezet bij spraakherkenning voor voice oplossingen en woordherkenning voor zelflerende chatbots. En eigenlijk iedere partij die meer wil halen uit Big data, doet dat met behulp van AI en machine learning. Ook in de gezondheidszorg liggen veel kansen. Zo zullen steeds meer artsen steeds geholpen gaan worden door slimme systemen die op basis van ontvangen input en beeldherkenning ondersteuning bieden bij het stellen van diagnoses. Heb jij al ideeën voor jouw organisatie? Wij denken graag met je mee!

Benieuwd naar ons werk?

Check ons werk op het gebied van kunstmatige intelligentie!