Intelligent Things (IoT)

Slimme IoT

Internet of Things toepassingen

Internet of things (IoT), een veelgehoord begrip. Bij E-sites beschouwen we IoT als nieuwe digitale mogelijkheden van apparaten, tools en netwerken om verbonden te worden en gegevens uit te wisselen. Steeds meer ‘things’ - producten die we kopen - zijn tegenwoordig met internet verbonden. Zoals huishoudelijke en elektronische apparaten, machines, auto’s, speelgoed en je thermostaat. Wij leggen slimme connecties tussen apparaten, tools, en software. Om dicht bij je doelgroep te zijn, bijvoorbeeld via wearables. Of om (interne) processen van je organisatie te optimaliseren.

IOT en Bluetooth

Internet of things biedt oneindig veel mogelijkheden. Door ‘dingen’ te verbinden met elkaar en met het internet, is het mogelijk om allerlei data te verzamelen, te analyseren en te delen. Bluetooth is een belangrijke techniek die veel toegepast wordt bij IoT. Het is een manier om de communicatie tussen al die apparaten tot stand te laten komen. Wij hebben veel ervaring met smart technologies, in diverse intelligent things oplossingen voor onze klanten.

Wearables en bijbehorende apps maken het mogelijk om dichtbij je doelgroep te zijn. Heel dichtbij, in iemands broekzak of om iemands pols bijvoorbeeld. We zien al veel sport- en gezondheidsapps die connected zijn met wearables voor ‘smart monitoring’, dus om persoonlijke waarden en prestaties bij te houden bijvoorbeeld. En IoT trends zoals domotica, dat zorgt dat de processen in je huis veiliger, energiezuiniger en slimmer worden. Maar IoT leent zich ook goed om je diensten te innoveren. Zo zijn intelligent things in te zetten om je leveringsproces efficiënter te maken, milieuvriendelijker te werken of nog klantvriendelijker te zijn.

Conversational interfaces en IoT

Er mist nog wel iets op dit moment, in de ontwikkeling van intelligent things. Nog lang niet in alle gevallen zijn de systemen goed op elkaar afgestemd. Het is nog niet altijd eenvoudig om ze te bedienen en te laten samenwerken. Er is behoefte aan eenvoudigere manieren om dit te realiseren. Conversational systems als chatbots, digitale assistenten en voice assistenten zijn bezig dat gat op te vullen. De techniek achter de bot-technologie en voice-technologie met AI is op dit moment nog volop in ontwikkeling, maar het verschil tussen een geautomatiseerd gesprek en een gesprek met een echt persoon, gaat steeds kleiner worden. Dit zorgt ervoor dat dialogen steeds natuurlijker worden, minder arbeidsintensief en beter afgestemd op de behoeften van de eindgebruiker. Hierdoor wordt het interessant om deze toepassingen nu ook beschikbaar te maken voor een breder publiek.