XXImo

case

Milo app van XXImo: zakelijk reizen zonder gedoe

Zijn jouw medewerkers vaak onderweg? Of moeten zij regelmatig op reis naar het buitenland? Daar komt voor jou als werkgever veel administratieve rompslomp bij kijken. De oplossing? Mobiliteitsbedrijf XXImo. Dé Nederlandse pionier als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe en unieke mobiliteits- en administratieve oplossingen voor de zakelijke reiziger. Samen met deze voorloper gingen wij aan de slag. Maar hoe zorg je er nu voor dat zakelijk reizen - van plannen tot betalen - nog gemakkelijker en overzichtelijker wordt? Simpel! Meet Milo. Met mobiliteitsplanner Milo kunnen reizigers namelijk zonder gedoe op pad. En dat betekent ook geen heisa voor de werkgever. Handig toch?  

Milo app van XXImo: zakelijk reizen zonder gedoe

Milo, onmisbaar onderweg

Vliegtickets, brandstof, hotelovernachtingen en kilometervergoeding. Van plannen tot betalen; met de Milo app regelt elke werknemer dit allemaal in een handomdraai. De app wijst gebruikers de weg van deur tot deur. Onderweg een laadpunt nodig? Geen probleem. Dat geldt ook voor benzinestations, vergaderlocaties en parkeergarages. Op basis van de agenda van de gebruiker navigeert Milo gemakkelijk en snel naar de plek van bestemming. En moet je onderweg tanken? Milo toont de benzinestations op de route en rekent voor het gemak ook wat extra tijd voor deze tankbeurt. Kortom, alles is zichtbaar én vindbaar via één app. Alsof dat nog niet genoeg is kun je ook reizen met het openbaar vervoer, mobiel parkeren in Nederland en België -  een aparte app is dus niet meer nodig! En Milo regelt direct een taxi of huurauto wanneer je deze nodig hebt. 

Plaats van bestemming

De digitale wereld is continu in beweging. Zo ook de innovatieve doelstellingen van XXImo. Logisch, je moet groeien, aanpassen en bijschaven wil je mee blijven doen. In 2016 startte onze reis met als vertrekpunt: de website onder handen nemen. Al snel bleek het gekoppelde portaal - voor reizigers met een XXImo reispas - niet de meest handige omgeving voor reisgegevens en de overige administratie. Er was geen overzicht. Dat overzicht biedt Milo. Met de app reis je zakelijk gemakkelijk van A naar B. Maar ook het terugvinden van transacties, mobiliteitsbudgetten beheren én de app zo aanpassen dat het past bij jouw organisatie is mogelijk. Op deze manier bied je gebruikers/werknemers maar ook partners de app aan in je eigen huisstijl. 

Stap voor stap zorgde het Scrumteam ervoor dat we dichterbij de plaats van bestemming kwamen. Eindbestemming? App Milo. Met voor medewerkers vrijheid in het zakelijk reizen en voor werkgevers de juiste grip en inzicht in mobiliteitsverbruik. 

Plaats van bestemming | XXImo

Apple Pay en Google Pay zorgen voor nóg meer gemak

Gebruikerservaring staat bij XXImo centraal. Met de lancering van de nieuwe feature Google Pay (en een tijdje terug Apple Pay) geeft de organisatie gehoor aan de wens van gebruikers om ook contactloos betalen met een smartphone mogelijk te maken. Bestaande klanten kunnen direct gebruik maken van contactloze betalingen via Google Pay en Apple Pay. Voor nieuwe klanten geldt dat zij nog sneller kunnen profiteren van alle mogelijkheden die de Milo app biedt, omdat zij na registratie direct over een virtuele mobiliteitskaart beschikken die als betaalmiddel kan worden geactiveerd in Google Pay. Om het nog gemakkelijker te maken is Google Pay binnen één minuut te activeren. Contactloos betalen zorgt voor snelheid en gemak. En maakt zelfs de fysieke mobiliteitskaart en pincode niet langer nodig. 

Nog altijd onderweg

Dat deze eindbestemming tijdelijk is, vinden we in dit geval prachtig. We zijn nog altijd onderweg om voor XXImo een verdere professionaliseringsslag te maken, de veiligheid te waarborgen maar ook om alles te monitoren en mee te blijven denken. We hebben maandelijks contact, waarin wensen en behoeften worden besproken en uitgevoerd. Zo blijven we continu in beweging!

Supertrots zijn we dan ook dat onze app door diverse organisaties in gebruik wordt genomen. Organisaties als Unilever en de landelijke politie maken gebruik van de Milo app. Kortom, voorlopig blijven we onderweg, onderweg om door te bouwen en de groei bij te houden die XXImo doormaakt. We pendelen tussen nieuwe functionaliteiten, updates en andere ontwikkelen. So stay tuned...

Mobiel betalen en steeds actuele tripinformatie met één app maken het leven van onze klanten makkelijker. Met de introductie van Milo start de transitie van kaartbetalingen naar app-betalingen. Ik ben trots op onze ontwikkelaars dat ze dit vakwerk hebben afgeleverd.

Patrick Bunnik
CEO XXImo

DIA Nominatie

Onze XXImo case ontving een Dutch Interactive Award nominatie in de categorie Service. Dit geeft aan dat we samen met XXImo op de goede weg zijn en dat er nog vele kansen liggen!

Dutch Interactive Award (DIA) nominatie | XXImo