De doorbraak van online dokteren met Constamed

Drukke telefonische spreekuren, lang wachten in de wachtkamers. Een platform voor het stellen van minder urgente vragen en snel antwoord van je zorgverlener ontvangen, dat zou toch ideaal zijn?

Eerste ontwerpschetsen Constamed

Van strategische brainstorm tot digitaal plan

We hebben flink gebrainstormd in de eerste fase van dit project. The sky was the limit, geen idee te gek. Om zo te komen tot nieuwe inzichten en zoveel mogelijk goede ideeën en vervolgens alles te prioriteren tot een uitvoerbaar digitaal plan.

Cross
platform

Een cross-platform werd het resultaat. Een digitale omgeving, eenvoudig opgezet voor een optimale gebruiksvriendelijkheid en via elk device toegankelijk. Simpel en snel een vraag kunnen stellen, ook vanaf de bank en in het weekend, precies wanneer het de gebruiker uitkomt. Dat is Constamed!

Altijd jouw dokter op zak

Ons mobile team heeft de Constamed app ontwikkeld, die het mogelijk maakt om eenvoudig en veilig je medische vragen te stellen via je smartphone. En indien gewenst een foto toe te voegen. Een dokter in je broekzak, handig toch?

Digid

Privacy en veiligheid gegarandeerd

Veiligheid is bij een platform als Constamed uiteraard essentieel. Als ontwikkelaar hebben wij dan ook een groot aantal maatregelen getroffen om de veiligheid van persoonsgegevens te garanderen. Zo werken we met een gecertificeerd datacentrum. En hebben we DigiD toegepast als inlogmethode. Daarbij wordt de door de patiënt gestelde vraag versleuteld verstuurd en deze is uitsluitend zichtbaar voor de huisarts die de vraag beantwoordt.

De bedenkers
aan het woord

Wat gaat Constamed betekenen in ons dagelijkse leven? Bekijk de showreel.

De bedenkers
aan het woord

Wat gaat Constamed betekenen in ons dagelijkse leven? Bekijk de showreel.

Constamed werd één van de eerste health platformen in Nederland

We zijn trots! Op het concept. Op de Health app award die we met dit project gewonnen hebben. En op de maatschappelijke discussie die het platform deed losbarsten online. Constamed werd de doorbraak van het online dokteren.

We hebben ook na lancering niet stil gezeten. Inmiddels is het platform uitgebreid met de mogelijkheid tot videoconsults en zijn er naast huisartsen ook veel andere specialisten aangesloten.

Health App Award 2014

Beste Health App 2014 voor zorgprofessionals

"Constamed maakt het voor de huisarts mogelijk en makkelijk om digitaal contact te onderhouden met patiënten. Het kan een hulpmiddel zijn voor de huisarts om zijn groeiende takenpakket aan te kunnen."

— Sjaak Nouwt van KNMG, vakjurylid Health App Award 2014

E-sites,
overtreft
digitaal in Sports, Retail & Health

  • Emerce
  • Spinawards