Met trots gelanceerd: medisch platform Constamed

Nieuwsartikel - Geplaatst op maandag 17 februari 2014

Constamed is een nieuw online medisch platform, gericht op het beantwoorden van minder urgente medische vragen. Een prachtig project, waar we met veel enthousiasme aan gewerkt hebben!

Snel antwoord van de huisarts

De initiatiefnemer, onze klant, heeft jarenlange ervaring in de revalidatiezorg. Zij constateerde een toenemende behoefte aan snelle en veilige communicatie tussen huisarts en patiënt. Samen hebben wij het technische concept tot in de puntjes uitgedacht, en zo ontstond Constamed. Patiënten stellen hier hun medische vragen via desktop, laptop, tablet en smartphone. 

Gratis service voor de patiënt

De online consulten zijn voor patiënten kosteloos. Het platform is zowel in browsers als via een app op iOS en Android gratis beschikbaar. En de consulten worden vergoed door de zorgverzekering, volgens de bestaande afspraken tussen huisartsen en zorgverzekeraars. Patiënten stellen medische vragen aan hun eigen huisarts, of kiezen ervoor deze neer te leggen bij een willekeurige huisarts. Allen erkend en geregistreerd.

Toegankelijk via DigiD

We hebben gezorgd voor een optimale beveiliging van de persoonsgegevens, door het platform te koppelen aan DigiD. Een gestelde vraag wordt daarnaast versleuteld verstuurd en is uitsluitend zichtbaar voor de huisarts die de vraag beantwoordt.

Huisartsen positief

Als een aanvulling op de bestaande huisartsenzorg en een extra service voor patiënten, wordt het platform door de eerste huisartsen welwillend in gebruik genomen. Constamed is een ideale manier voor huisartsen om efficiënter te werken en sneller met patiënten te communiceren.

Grootse lancering

In samenwerking met B-total Strategic Communications en Fingerspitz Online Marketing, wordt het platform momenteel via onder andere TV en radio commercials, online marketing campagnes en advertenties onder de aandacht gebracht in heel Nederland.

Meer informatie over Constamed beschikbaar via www.constamed.nl.

De Constamed app is te downloaden in de App store en in Google Play.

E-sites breidt uit met vestiging in Suriname

Door E-sites

Naast een vestiging in Breda en op Curaçao, heeft de E-sites Group nu ook een vestiging geopend in Suriname.

Lees verder