Constamed wint Health App Award 2014

Nieuwsartikel - Geplaatst op donderdag 5 juni 2014

Op het Apps4Health congres gisteren in Eindhoven is de door E-sites ontwikkelde health app Constamed uitgeroepen tot beste health app voor zorgverleners. Constamed won hiermee de Health App Award 2014. Trots waren we al nadat de app uit ruim zestig apps in de shortlist van de vijf beste apps terecht was gekomen. De prijs ook werkelijk mee naar huis nemen, is natuurlijk ultiem!

Nominaties door vakjury

Deze competitie werd ondersteund door NPCF en KNMG/VvAA mobiel. De vakjury selecteerde twee keer vijf finalisten. De eerste vijf genomineerden maakten kans op de award voor beste zorgverlenersapp, de tweede vijf streden voor de award voor beste patiëntenapp. De jury keek naar gebruiksvriendelijkheid, design, toegevoegde waarde, innovativiteit, communicatie, privacy/security en CE-keurmerk. Constamed was genomineerd in beide categorieën. Voor de zorgverlenerscategorie nam ze het op tegen FK, NHG-Standaarden, Orfeus Verloskundigen en 3D Human Anatomy Atlas. In de patiëntencategorie waren de andere genomineerde apps: EHBO-Rode Kruis, Hospitality App, RheumaTrack en Thuisarts.

Tijdens het congres kregen alle finalisten nog een laatste kans om hun app te promoten, in een pitch. De initiatiefnemers van Constamed deden dit via een Skype verbinding, omdat zij zich op dat moment in Dubai bevonden. De daadwerkelijke uitreiking vond eveneens virtueel plaats via Skype. We feliciteren het Rode Kruis met het winnen van de award voor de EHBO-app, als beste app voor patiënten.

Constamed app veel potentie

Constamed PRO is een app voor huisartsen waarmee zij minder urgente vragen kunnen beantwoorden van patiënten. De app brengt een efficiencyslag binnen de toenemende drukte en het groeiende takenpakket van de huisarts. Naast de eigen patiënten kunnen huisartsen ook willekeurige patiënten helpen. De app is tot winnaar verkozen vanwege de grote potentie en aantrekkelijkheid van de app.

Al eerder genomineerd

Dit is niet de eerst nominatie voor Constamed. Eerder werd het online medisch platform al genomineerd voor een Dutch Interactive Award (DIA). Deze prijs mochten we helaas niet mee naar huis nemen. Maar het ontvangen van twee nominaties, waarvan er één ook is verzilverd, is een mooie bekroning op ons werk. We zijn trots dat ons werk behoort tot het beste online werk van Nederland!

Lees meer over Constamed

Download de Constamed iOS app | Download de Constamed Android app

E-sites bekijkt websites door de bril van een ander

Door E-sites

Voor een nieuwe grote klant hebben we de kans om een website te maken die voor zowel goedziende als slechtziende én blinde mensen prettig werkt…

Lees verder