E-sites Group lanceert open usabilitylab voor eyetracking onderzoek

Nieuwsartikel - Geplaatst op maandag 30 juni 2014

Met het introduceren van een open usability lab voor eyetracking onderzoek, facilitereert E-sites in samenwerking met Fingerspitz een nieuwe service ter optimalisatie van websites en apps. Met eyetracking apparatuur registreren we met oogbewegingen het navigatiegedrag van testpersonen. Gevolgd door een analyse levert dit concrete aanwijzingen op ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid. Wij zijn het eerste bureau in West-Brabant met eyetracking apparatuur. Het lab is vrijblijvend toegankelijk voor organisaties.

Leren van andermans ogen

Niet voor niets is gebruiksvriendelijkheid tegenwoordig voor veel organisaties een belangrijke peiler. Het zorgt in veel gevallen voor succes. Eyetracking onderzoek biedt naast alle webanalytics een completer beeld van websitegebruik. De focus van de ogen, de kijkrichting, paginaonderdelen die volledig overgeslagen worden, alles wordt opgeslagen. En dat geeft nieuwe inzichten, over de context en structuur bijvoorbeeld of over het effect van foto’s, video’s, kleuren of (afwijkende) lettertypes. De analyse van alle gegevens in combinatie met persoonlijke interviews met de testpersonen levert altijd concrete verbeterpunten op.

Een dergelijk onderzoek is interessant bij bestaande websites, voor het opsporen van verbeteringen. Maar ook in de ontwikkelingsfase van nieuwe websites. Doordat we vroeg prototypes van websites en apps kunnen testen, zijn we in staat om de juiste keuzes te maken. En onze klanten echt van de beste adviezen te voorzien. Een stukje extra kwaliteit dat wij belangrijk vinden.

De eerste in West-Brabant

Wij zijn de eerste in West-Brabant met deze eyetracking apparatuur. Daarom stellen we ons lab graag open voor organisaties om vrijblijvend kennis te maken met deze testmethode, om zelf te ervaren hoeveel nieuwe inzichten een dergelijk onderzoek biedt.

Op 18 juli privé-kennissessies ter introductie

Op vrijdag 18 juli organiseren we ter introductie van deze testmethode een nieuwe E-fuel VIP. Dit zijn privé kennissessies in ons nieuwe lab, waarbij je als geïnteresseerde samen met een specialist de eyetracking apparatuur zelf kan uitproberen. Een site naar keuze wordt nader geanalyseerd, met concrete verbeterpunten als resultaat.

Ook interesse? Meld je aan via www.e-sites.nl/e-fuel

 

Een optimale klantbeleving door iBeacons

Door Bas van Kuijck

Wat we bij E-sites zo gaaf vinden aan ons vak, is dat de techniek nooit stilstaat. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen om je in te verdiepen…

Lees verder