E-sites heeft een Magento Solution Specialist in huis

Nieuwsartikel - Geplaatst op vrijdag 14 november 2014

Sjoerd heeft gisteren met succes het Magento Solution Specialist Certification examen afgelegd. Dit examen is meer gericht op managers, consultants en analisten, in plaats van developers. En dat sluit dan ook perfect aan bij de nieuwe rol die Sjoerd bij E-sites inneemt.

Als software architect is Sjoerd betrokken bij steeds meer voortrajecten. Hij denkt mee met account managers tijdens klantgesprekken, over de beste technische uitvoering bij uiteenlopende wensen. En ondersteunt de projectteams bij complexe vraagstukken.

Magento Solution Specialisme

Naast software architect mag Sjoerd zich nu dus ook Magento Solution Specialist noemen. En is daarmee de twaalfde in Nederland, nog een unieke titel dus. Sjoerd legt uit waarom het certificaat een mooie aanvulling is op zijn rol bij E-sites als software architect: “Deze certificering gaat nog een stapje verder dan de praktijkervaring die je als developer hebt opgedaan in Magento Community en Enterprise Edition. Het examen richt zich bijvoorbeeld op het vertalen van de e-commerce wensen van een klant naar een praktische Magento installatie. Hoe kan Magento het beste worden ingericht wanneer een organisatie meerdere vestigingen in verschillende landen heeft, met meerdere warenhuizen, btw-tarieven en verzendwijzen? En wat is de veiligste manier om betalingen te laten verrichten door klanten, rekening houdend met de PCI DSS?"

Ook komt er een stukje stukje troubleshooting en praktische kennis van Magento aan bod. Sjoerd: “Een klant heeft een bepaalde wens. Kan het standaard worden gerealiseerd in Magento Community? Of alleen in de Enterprise edition? Of is er hier echt maatwerk voor nodig, uitgevoerd door een technische partij? En wat moet er allemaal gebeuren voordat een webshop 100% PCI compliant is?"

In de praktijk

Een hoop specialistische kennis dus, aanvullend op de kennis van een ervaren Magento developer. En in onze praktijk zeer goed te benutten. Voor eerlijke en gerichte adviezen zonder onnodig maatwerk, efficiënte ontwikkelingstrajecten en optimaal gebruik van de Magento technologie.

 

Hello world!

Door Sam de Poorter

Hello world! Een term die vrijwel iedere developer als start van een opleidingstraject op het scherm moest toveren. Een nostalgische term inmiddels…

Lees verder