E-sites mede initiatiefnemer 'City of Imagineers'

Nieuwsartikel - Geplaatst op woensdag 10 december 2014

Onderwijs, evenementen, musea, creatieve bedrijven, het zit er allemaal. En toch is de creatieve beeldindustrie van Breda vrij onbekend. Tijd dus, om hier verandering in te brengen. En daarom is nu 'City of Imagineers' opgezet, een initiatief van de ondernemersvereniging voor de beeldindustrie.

Stad van de verbeelding

Breda als stad van de verbeelding. Dat moet je overal voelen, stelt Sjoerd van Oosten, die dit initiatief vanuit E-sites samen met zes andere creatieve ondernemers is gestart eind november. “Of je hier nu woont, de stad binnenrijdt of een evenement bezoekt: straks kan niemand meer aan dat imago ontsnappen. Breda moet uitgroeien tot de stad die bij iedereen in het geheugen gegrift staat als de stad voor de ontwikkeling van beeld.”

Steun vanuit de gemeente

Voor een bruisende beeldindustrie is samenwerking hard nodig en de gemeente breda steunt de ondernemersvereniging. Het is doel is daarom om minimaal 200 branchegenoten bij de ondernemingsvereniging te betrekken. Ook zijn er plannen om een kenniscentrum te creëren. Deze zal in 2016 opgericht worden, zodat hier conferenties gehouden kunnen worden.

Behoren tot de beste van Nederland

Vakinhoudelijk hoort Breda al bij de beste van Nederland, vindt Sjoerd. “Alleen qua organisatie nog niet. We hebben geen gezicht. Met E-sites werken wij ook voor opdrachtgevers uit het westen van het land. Het is daar veel lastiger om ertussen te komen, omdat bedrijven er geneigd zijn alleen in hun eigen regio te zoeken. Terwijl in Zuid-Nederland zo veel mooie dingen gebeuren. In Breda, maar ook in Eindhoven, zitten heel veel creatieve technologiebedrijven. De studenten in Breda beseffen dit ook nog niet en trekken vaak na hun studie richting de Randstad. Ook hier wil City of Imagineers verandering in gaan brengen.”

De creatieve industrie laten floreren

Ambitieuze plannen dus, om de creatieve industrie in Breda bij elkaar te brengen en te laten floreren. Sjoerd: Wij maken trots deel uit van City of Imagineers. We kunnen niet wachten om te zien wat dit Breda allemaal gaat brengen!”

Meer weten of aansluiten? Zie: www.cityofimagineers.com

WAVE Calendar nu ook beschikbaar voor iOS

Door E-sites

Een nieuwe naam, een nieuwe propositie en een nieuw logo. Onze e-CAL Calendar app gaat verder onder de naam WAVE Calendar…

Lees verder