e-Health idee E-sites toegelaten tot investerings­programma

Nieuwsartikel - Geplaatst op maandag 12 januari 2015

Een investeringsprogramma dat startups in de eHealth sector de kans biedt om een idee snel op de markt te brengen, natuurlijk hebben wij daar interesse in! Want goede eHealth ideeën hebben we wel.

Deelname Future Internet CHallenge eHealth

Uit ruim 300 inzendingen zijn de 80 meest veelbelovende aanmeldingen toegelaten tot het Future Internet CHallenge eHealth accelerator programma voor FIWARE (FICHe). In drie verschillende fases wordt MKB’ers en startups verschillende services geboden en uitgedaagd om het beste businessmodel te creëren. Dit omvat een go-to-market strategie, een proof of concept, een investeerderspitch en een getest prototype. De beste 40 gaan door naar de tweede fase en daarvan zullen slechts 20 deelnemers de laatste fase bereiken en kans maken op een totaal investeringsbudget van €217.000,- om het idee daadwerkelijk op de markt te brengen.

E-sites door naar de Challenge

E-sites is door! Uitgekozen tot één van de beste 80 aanmeldingen met ons idee voor een ultieme combinatie van wearable technologie en healthcare voor diabetes patiënten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat diabetespatiënten de bloedsuikermeting als erg vervelend ervaren en dat veel patiënten bang zijn hypoglycemie (een te lage bloedsuikerspiegel) te krijgen. Met wearable technology kunnen deze problemen verlicht worden. De huidige mogelijkheden zijn voor veel patiënten niet toegankelijk en brengen erg veel nadelen met zich mee. Tijd dus voor vernieuwing!

DiabAid

E-sites werkt aan DiabAid, een interactieve armband met bloedsuikermeter, een mobiele applicatie en een web applicatie. Gedurende de hele dag wordt het bloedsuikergehalte van de patiënt geanalyseerd door de mobiele applicatie. De patiënt ontvangt waar nodig feedback op zijn huidige situatie en krijgt persoonlijk advies op basis van real-time metingen. De mobiele applicatie staat in verbinding met een webapplicatie voor diabetesverpleegkundigen. Binnen deze omgeving kunnen zij de gegevens van patiënten beheren en krijgen zij meldingen wanneer er sterke schommelingen voorkomen bij een patiënt. Hierdoor kunnen zij al hun tijd besteden aan patiënten en niet meer aan de tijdrovende bijkomstigheden.

Nederland heeft de komende jaren te maken met dreigende tekorten in de zorg. Deze tekorten hebben vooral betrekking op de zorg voor chronisch zieken, en met name mensen met diabetes mellitus. Er wordt intensief gezocht naar kostenbesparende oplossingen. DiabAid draagt hierin bij.

E-sites en e-health

Deze e-health challenge past helemaal in ons straatje omdat we al veel gedaan hebben op dit gebied en ons in 2015 met E-sites Health nog meer gaan focussen op pharma en health. Ons werk op het gebied van e- en m-health zie je op www.e-sites.nl/health.

Spelen met de Oculus Rift DK2

Door E-sites

Begin september kwam de Oculus Rift Development Kit 2 binnen op ons kantoor in Breda. Hoewel het qua website of mobiele app ontwikkeling voor ons…

Lees verder