Slangentoren Breda kleurt oranje op Koningsdag

Nieuwsartikel - Geplaatst op donderdag 23 april 2015

Op Koningsdag geven we een voorproefje van ons unieke interactieve licht-project in De Slangentoren in Breda. Het project zal de online communicatie over Breda gaan reflecteren, en kleurt met koningsdag natuurlijk oranje.

Oude brandweertoren

De voormalige slangentoren (onderdeel van de oude brandweerkazerne) en tevens markant middelpunt van de Triple O Campus, wordt het podium voor interactieve lichtshows. De online activiteit, dat wat er online over Breda wordt gecommuniceerd, wordt gemeten en geprojecteerd op de toren. We gebruiken data van online kanalen als Instagram en Twitter, om via het licht te laten zien wat er leeft in Breda. Hoe meer berichten er over Breda verschijnen online, hoe meer de toren tot leven komt.

Van en voor Breda

Er wordt gebruik gemaakt van energiezuinige LED verlichting en ook aan de omgeving is gedacht. Tom Schalken, developer bij E-sites en één van de bedenkers van het concept: “We zijn blij dat we de ruimte van Grosfeld van der Velde Architecten hiervoor mogen gebruiken. De lichten zijn zo ingesteld dat de slangentoren goed verlicht wordt, maar de omgeving geen last heeft van het licht. Het moet zeker geen vuurtoren worden. We beschouwen het als een project van en voor Breda, waarbij we de nabije omgeving en alle Bredanaars willen betrekken omdat ze kunnen bijdragen aan het project."

Koningsdag als opwarmertje

Voordat het concept gelanceerd wordt, leent Koningsdag zich als een goed moment om de buitenwereld op te warmen. De slangentoren heeft een groot bereik en is zelfs vanaf het station te zien. Vooral met al het treinverkeer op Koningsdag de perfecte dag dus, om mensen een voorproefje te geven van het idee. De installatie wordt binnen enkele maanden daadwerkelijk gelanceerd en zal dan dagelijks actief zijn.

Boosten van creativiteit in Breda

De Slangentoren is letterlijk het centrale punt op de Triple O Campus. Een plek waar creativiteit, technologie, innovatie en ondernemerschap elkaar ontmoeten. Het project, waar samen met Dennis, Steven en Yannick, 3 CMD-studenten van Avans Hogeschool, aan wordt gewerkt, sluit goed aan bij onze ambitie om de Triple O Campus meer op de kaart te zetten. We doen als digitaal bureau meer dan het ontwikkelen van hoogwaardige sites en apps. Ook het mede-oprichten van 'City of Imagineers', een initiatief om de Bredase beeldindustrie te stimuleren, is hier een voorbeeld van. De creatieve industrie in Breda is volop in beweging en verdient het om op de kaart gezet te worden.

Meer informatie over de slangentoren? Kijk op www.slangentoren.com of neem contact op met Sjoerd van Oosten.

Personalisatie in e-commerce, are we ready?

Door E-sites

Met personalisatie is nog veel winst te behalen in e-commerce. Sander vertelt hoe je je conversie kan verhogen door mee te denken met de klant.

Lees verder