Slangentoren Breda 4 weken ‘aan’

Nieuwsartikel - Geplaatst op vrijdag 12 februari 2016

De Cultuurnacht was het startpunt van het werkelijk ‘aan zetten’ van de Slangentoren, vanuit ons oorspronkelijke idee om de online activiteit in en over Breda te reflecteren. We gebruiken data van online kanalen als Instagram en Twitter, om via het licht te tonen hoe levendig Breda is. Hoe meer berichten er over Breda verschijnen online, hoe meer de toren tot leven komt. Ook kleurt de toren herkenbaar mee kleuren op bijzondere momenten in deze weken. Zoals de wedstrijden van NAC, de verjaardag van Beatrix, Carnaval en Valentijnsdag. Op deze momenten gebeurt er iets bijzonders met de toren.

Communiceer zelf met de toren

Je hebt als toeschouwer zelf ook de mogelijkheid om met de Slangentoren te communiceren via Twittter en daarmee de toren van kleur te laten veranderen. Door een tweet met hashtag en de gewenste kleur (bijvoorbeeld #oranje) te sturen naar @slangentoren, transformeert de toren op jouw commando naar de gewenste kleur.

Creatieve innovatie kenmerkend voor E-sites

E-sites is gevestigd schuin tegenover de Slangentoren op de Bredase Campus, een bewust gekozen locatie voor ons bureau. Op de Campus komen creativiteit, technologie en ondernemerschap samen. En dat past goed bij E-sites. We doen veel meer dan het ontwikkelen van hoogwaardige sites en apps. We experimenteren om te kunnen innoveren. Nieuwe toepassingen van technologie creëren nieuwe mogelijkheden en dus kansen. Uit die vernieuwingsdrang komen vaak leuke ideeën voort, zoals ook dit lichtproject.

Het idee is ontstaan en uitgewerkt met eigen mensen en stagiairs. We werken samen met Grosfeld van der Velde Architecten, de eigenaar van de toren en Livingprojects voor de Led verlichting bovenin de toren, die door onze software wordt aangestuurd. We beschouwen het als een project van en voor Breda, waarbij we graag de nabije omgeving en alle Bredanaars willen betrekken omdat ze bijdragen aan het project.

De Slangentoren in de gaten houden op afstand

De Slangentoren reikt boven gebouwen in de nabije omgeving uit, waardoor de speciale lichteffecten op aanzienlijke afstand te zien zijn. Niet in de buurt en toch nieuwsgierig? Op slangentoren.com is de status van de toren realtime in de gaten te houden.

 

Designen in de browser

Door E-sites

Ons vak is continu in beweging. Als designers moeten we mee evolueren met de snelle ontwikkeling van digital. In de afgelopen jaren is de grens…

Lees verder