E-sites lanceert proeflab voor innovaties: E-sites Labs

Nieuwsartikel - Geplaatst op maandag 27 maart 2017

We introduceren E-sites Labs. Waar we nieuwe technologie tastbaar maken voor organisaties en early adopters die willen innoveren. Door het onderzoeken van en het ontwikkelen met nieuwe digitale technologie, creëren we nieuwe mogelijkheden en maken we concrete kansen voor organisaties en startups zichtbaar.

Innovaties tastbaar maken

Digitale ontwikkelingen gaan razendsnel. De weg naar implementatie kan soms lang zijn. Heel lang. “En dat is ook niet zo gek.” zegt Sjoerd van Oosten, partner van E-sites, “Maar ook jammer!” Hij veronderstelt: “Digitaal innoveren is een vak apart. Er is kennis en expertise nodig om de waarde van nieuwe technologische mogelijkheden in te schatten en specifieke kansen voor organisaties concreet te maken. Ook bij goede ideeën, is er vaak behoefte aan een deskundig oordeel over de technische (on)mogelijkheden. E-sites Labs helpt hierbij.”

Hoe werkt E-sites Labs?

Sjoerd: ‘’Wij volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet en definiëren per jaar een aantal thema’s die wij zien als kansrijk. Bij deze thema’s betrekken we onze klanten, developers en studenten. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met VR en AR, Conversational Systems en Blockchain. En we gaan ons in ieder geval ook nog bezighouden met Intelligent Apps, Intelligent things en Advanced Machine Learning.”

Win-win-win - voor klanten, developers én studenten

Deze manier van werken bij E-sites Labs levert veel op, stelt Sjoerd: “We helpen de klant vooruit. Maar ook onszelf. En studenten. Omdat er ontzettend veel te leren valt. Het innovatieve karakter van Labs matcht perfect met ons enthousiasme om te innoveren en de leergierigheid van studenten, die maar al te graag meewerken aan dit soort projecten. Een bruisend lab dus, waar we veel energie van krijgen. Digitale innovatie zit in ons DNA. We doen niets liever dan mooie dingen maken en vernieuwend bezig zijn.”

“No limits or boundaries”

Binnen E-sites Labs zijn er eigenlijk geen grenzen. “Over elk goed idee willen we graag sparren.” benadrukt Sjoerd. Voor meer informatie of het direct droppen van een idee, verwijst hij naar een webpagina waar goede ideeën letterlijk gedropt kunnen worden door een bestand (mogelijk in vrijwel elke bestandsvorm) in de Labs Box te slepen. Zie: e-sites.nl/labs/drop.

Meer weten?

Heb jij een goed idee? Wil je graag sparren? Iets laten onderzoeken? Of een deskundig oordeel over technische (on)mogelijkheden? Zoek contact met E-sites Labs!  

Pressure Cooker stageprogramma - leren innoveren

Door E-sites

4 bedrijven, 4 groepjes, 4 opdrachten en steeds 4 weken. Dat zijn de ingrediƫnten van het Pressure Cooker stage-concept van Fontys hogeschool ICT.

Lees verder