Grote kansen voor e-health

Nieuwsartikel - Geplaatst op vrijdag 29 juni 2012

E-health binnen de zorgsector
Begin juni riep minister Schippers op tot een breed offensief tegen verspilling in de zorg. Daarbij wil zij zich sterk inzetten op het stimuleren van het gebruik van e-health binnen de zorgsector. PIBN, het platform Internet Bureaus Nederland, heeft een trendrapport uitgebracht waarin verschillende internetbureaus (leden) toelichten welke kansen zij zien liggen bij het gebruik van internet binnen de zorgsector.

Ivo Willekens komt namens E-sites aan het woord en licht zijn visie toe:

Verbeteren van zorgprocessen
Ivo Willekens vindt het een goed signaal dat de minister oproept tot e-health. Hij ziet mogelijkheden binnen de rol van de patiënt en onder andere de automatisering van intakes. “Door het vooraf invullen van een test en automatische verwerking van de resultaten wordt de rol van de patiënt binnen het zorgproces actiever, wat resulteert in tijd en geld besparingen voor professionals”, aldus Willekens. Het bureau merkt dat de zorgsector terughoudend is met het aanwenden van budgetten voor het verbeteren van processen. Willekens: “Vaak worden innovaties dan ook geïnitieerd door de farmaceutische industrie. De landelijke oproep van de minister is dan ook hopelijk een eye-opener voor de directie van ziekenhuizen dat tijden veranderen en dat nieuwe middelen moeten worden ingezet om het zorgproces verder te optimaliseren en kosten naar beneden te brengen.”

Lees het volledige trendrapport.

E-sites sessies Web Experience

Door E-sites

Op woensdag 4 juli organiseert E-sites een nieuwe kennissessie! Met als thema Web Experience. Met inspirerende sprekers vanuit Fredhopper, ANWB en…

Lees verder