E-sites met BeeSafe genomineerd voor een DIA!

nieuws

Wauw! Voor het derde jaar op rij maken we kans om een Dutch Interactive Award (DIA) te winnen! Deze keer zijn we genomineerd met de app BeeSafe in de categorie ‘Service’. Een prestatie om trots op te zijn. Al helemaal omdat BeeSafe in deze gekke tijd voorziet in de behoefte aan sociale contacten, structuur en non-verbale communicatie door een privacyvriendelijke app die veilig werken op kantoor faciliteert. 

COVID-19 legt druk op sociaal contact en bedrijfscultuur

Sociaal contact, oprechte interesse in elkaar en collega’s spreken en zien is een belangrijk onderdeel van de cultuur binnen Handpicked Agencies. Vanuit die behoefte speelde al vrij snel de gedachte om een oplossing te bedenken die ervoor zorgt dat collega’s op een gemakkelijke en veilige manier weer naar kantoor konden wanneer de regels van het RIVM het toe lieten. Onderdeel van de oplossing moest dus zijn dat er niet te veel mensen tegelijkertijd op kantoor zijn, ruim uit elkaar zitten en niet voor niets naar kantoor komen, omdat er geen plekken meer beschikbaar zijn. Ook moest de oplossing gemakkelijk in gebruik zijn en geen extra administratieve werkzaamheden met zich meebrengen.

In een recordtempo naar een digitale oplossing

In samenwerking met Handpicked Agencies ontstond het idee om medewerkers via een app in te laten checken. Met een recordtempo van drie weken tijd stond de eerste werkende versie van BeeSafe in de appstore. Met technieken als Geofencing, NFC en een QR codes werd het inchecken versimpeld. De app geeft inzicht in de beschikbare werkplekken, maar ook van lunch- en vergaderruimtes waar een maximum geldt voor het aantal aanwezige personen. Geen extra werk voor de administratie, geen Excel-lijstjes of andere rompslomp: inchecken is het toverwoord van de BeeSafe app. Medewerkers kunnen dagelijks via de app een plek op kantoor reserveren. De app houdt bij hoeveel plekken al vergeven zijn en wanneer het maximum aantal te bezetten stoelen is bereikt. 

Waarom BeeSafe een Dutch Interactive Award verdient? 

Naast het bewaken van de bedrijfscultuur is de app ontstaan uit zorg om de mentale gezondheid van collega’s. Dankzij Beesafe kunnen collega’s die bijvoorbeeld veel alleen zijn door de maatregelen, veilig en met sociaal contact werken. Want (werk)geluk blijft een belangrijk punt, zeker in deze lastige en bijzondere tijd. 
 
Het resultaat van de pilot was zeer succesvol. Collega’s voelden zich veilig op kantoor, konden gemakkelijk 1,5 meter afstand bewaren en waren zeer te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van de app. Bovendien gaf soms een dagje werken op kantoor met een handvol andere collega’s een mentale boost. En dat is het meest waardevolle resultaat wat BeeSafe kan bereiken.

Na deze pilot realiseerden we ons dat Handpicked Agencies niet de enige organisatie is die deze behoefte heeft. Daarom besloten we deze ideale oplossing samen in de markt te zetten en toepasbaar te maken voor elke organisatie en elk kantoor. Via een aparte BeeSafe webapplicatie voor beheer kunnen organisaties alles gemakkelijk zelf beheren en naar eigen wens instellen. Bij een eventuele corona-uitbraak kunnen beheerders de namen van aanwezigen inzien, zodat goed onderzocht kan worden wie er wanneer op kantoor was om deze personen te waarschuwen. 

Bekendmaking DIA winnaars op 20 mei

We gaan ons best doen om samen met Handpicked Agencies, de jury te overtuigen met deze case en een derde DIA op rij in de wacht te slepen. De winnaars van de Dutch Interactive Awards worden op donderdag 20 mei bekendgemaakt tijdens een DIA awardshow. Meer informatie over deze innovatie? Bekijk de BeeSafe case.