Een drempelvrije

website voor 

Bartiméus

Een website zo laagdrempelig, dat hij ook toegankelijk is voor blinden en mensen met een visuele beperking.

Veel content, één website

Een gebruiksvriendelijke website voor blinden en mensen met een visuele beperking, maar ook aantrekkelijk voor bezoekers met goed zicht. Dit kon niet anders dan een bijzondere site worden. Gebaseerd op grondig usability onderzoek maakten wij de website geschikt voor blinden en slechtzienden. Veel websites met gecertificeerde webtoegankelijkheid zijn saai en standaard. Wij zijn gegaan voor een Drupal site die uiterst toegankelijk is voor blinden en slechtzienden, maar tegelijk mooi aangekleed.

Uitdaging

Veel richtlijnen, volop uitdaging. Er zijn veel eisen aan het ontwerp voor een drempelvrije website. Kleuren moeten voldoende contrasteren en kleine icoontjes zonder tekst voldoen niet. De site dient ook zonder scripts en stylesheets goed te lezen zijn. En er moet goed nagedacht worden over alt teksten bij afbeeldingen. Deze en vele andere richtlijnen hebben wij in acht genomen voor een ‘drempel vrij’ keurmerk voor deze website.

Uitgebreid usability onderzoek

Kenmerkend in dit project is een uitvoerig doorlopen testtraject geweest met de doelgroepen en binnen ons eigen team, door inzet van speciale oogaandoening-simulerende tools. De uitkomsten van de tests zijn continu het uitgangspunt geweest voor design en development, tot het optimale resultaat bereikt was.

Trotse lancering

Een tevreden Bartiméus heeft de nieuwe website groots gelanceerd op haar 100 jarige jubileam viering; een 3 daagse beurs met een boeiend en feestelijk Bartiméus Festival programma.

Hebben we je interesse gewekt?

Meer informatie? Of gewoon eens sparren? Kom langs voor een goed gesprek! 

/ Dave & Daan accountmanager
hello@e-sites.nl
+31 76-888 00 88