Een hartslagapp voor

Opel en Feyenoord

De hartslagen lopen hoog op tijdens een beladen wedstrijd. Een ludieke samenwerking tussen Opel, Feyenoord en de Hartstichting.

Meer bekendheid en betekenis van het hoofdsponsorschap, zo was de wens van Opel. Unieke acties, ultieme sportbeleving en meer aandacht voor de Hartstichting werden het antwoord. Wow! Wat een mooi traject samen met Triple Double.

Samenwerking

Opel is per 1 juli 2013 de hoofdsponsor van Feyenoord. Maar Opel wil meer zijn dan een hoofdsponsor voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt. Er zijn verschillende acties in gang gezet, die het steunen van het legioen nog mooier maken. En met de samenwerking met de Hartstichting wordt ook een heel mooi maatschappelijk doel bereikt.

Ons mobile team heeft de speciale hartslag app ontwikkeld, waarmee de hartslag-data werd uitgelezen en realtime werd doorgestuurd naar de website opel.nl/voorhetleven en FOX Sports 1. De wedstrijd en de hartslagmeting werd via deze zender live uitgezonden op televisie. De spanning tijdens deze beladen wedstrijd werd dus voor iedereen zichtbaar. Een uniek experiment!

De vrije trap en het beslissende doelpunt aan het einde van de wedstrijd zorgden voor enorme pieken op het dashboard. De gemiddelde hartslag liep op tot 135, tevens de hoogst gemeten gemiddelde hartslag. Gemiddeld hadden de supporters de gehele wedstrijd een hartslag van 91 slagen per minuut. De hoogst gemeten hartslag van een supporter was 173 slagen per minuut.

Ga je mee!

Verwijzend naar de eerste woorden van het clublied, is de 'Ga-je-mee' campagne opgezet waaruit een Twitterwall is gelanceerd. Uniek in de sportwereld, is deze social-wall die voetbalfans direct in contact brengt met de speler. Hij heeft een plaats gekregen in het spelershome van Feyenoord. Drie uur voor aanvang van elke thuiswedstrijd wordt de wall opengesteld voor berichten van supporters die via de speciale Facebook app of via Twitter en hashtag #gajemee de selectie kunnen aanmoedigen.

Check voor een indruk hiervan het platform: www.opel.nl/feyenoord

Hart voor de club

Hoeveel sneller gaan die harten kloppen? Hoe hoog loopt de spanning op? Om aandacht te vragen voor de Hartstichting kregen 100 Feyenoord supporters tijdens de Klassieker van 8 november een hartslagmeter om. Want wat als je hart er ineens mee stopt? Elke dag overlijden in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De Hartstichting heeft als doel om iedereen in Nederland binnen 6 minuten te reanimeren bij een hartstilstand, want dit verdubbelt de kans op overleving. Jaarlijks kunnen hiermee zo’n 2.500 levens worden gered. Onder de noemer ‘Hand in hand voor het leven’ helpen Opel en Feyenoord de Hartstichting met het werven van extra burgerhulpverleners.

Red levens!

Om elke Nederlander binnen 6 minuten te kunnen reanimeren, zijn minimaal 170.000 burgerhulpverleners nodig (1% van de Nederlandse bevolking) in het Nederlandse oproepsysteem, goed verspreid over het land, die in geval van nood een buurtbewoner direct kunnen helpen. Dat is het ultieme doel dus. Help jij ook levens redden? Aanmelden als burgerhulpverlener is mogelijk via hartstichting.nl/burgerhulpverlener of via opel.nl/voorhetleven.