Ontzorgen met 

Happi

Een app die het ziektebeeld van hiv-patiënten in kaart brengt en daarmee hun leven een beetje beter maakt.

Digitale helpende hand

Controle over het medicijngebruik en helpende hand om het ziektebeeld van HIV-patiënten in kaart te brengen. Een applicatie die 'ontzorgt'. En daarmee het leven van deze patiënten een beetje beter maakt. In samenwerking met het infectie-team van het Universitairs Medisch Centrum Utrecht (UMC) en zorgverleners ontwikkelden wij de Happi-app.

Een zorg minder

De Happi-app moet patiënten in staat stellen meer inzicht te krijgen in het ziektebeloop, waardoor ze effectiever kunnen communiceren met zorgverleners. Met inspraak van de gebruiker biedt de app verschillendecontrole enreminders voor het innemen van medicatie. Wanneer medicatie tegen HIV niet nauwgezet wordt ingenomen, kan het virus resistent worden. Het instellen van deze reminders helpt patiënten om nauwkeurig om te gaan met de medicatie.

Via een extra module kun je ook de consults met je arts bijhouden. De Happi-app helpt om de juiste voorbereidingen te treffen zodat een consult sneller verloopt en de arts meer tijd krijgt.

Value based healthcare

Met de value based healthcare module kan een patiënt eenvoudig zelf bijhouden hoe het gaat. Zo kun je bloedwaarden bijhouden om te bekijken of medicatie aanslaat en controleren of er eventuele bijwerkingen zijn. Daarnaast kun je door middel van 6 kleine vragenlijsten een indicatie krijgen van je kwaliteit van leven. 40+’ers zijn tevens in staat het risico op hart- en vaatziekten te testen.

Koppeling met het OLVG ziekenhuis

Happi is verbonden met het ziekenhuis systeem van het OLVG Ziekenhuis (EPIC). Dit is erg bijzonder, omdat het OLVG het allereerste ziekenhuis in Nederland is die deze koppeling heeft laten leggen. Hiermee kan een patiënt via de app inloggen op Mijn OLVG en zijn metingen te importeren. Alle relevante metingen rondom de bloedwaarden komen vervolgens in de Happi app te staan.

 

Downloads & Privacy

De app voldoet aan strikte regels rondom privacy en informatiebeveiliging. Zo zorgen we ervoor dat de patiëntgegevens optimaal beschermd zijn. Bovendien is de applicatie CE-gecertificeerd. Met meer dan 350 app downloads in de eerste twee maanden, gaan we in de goede richting de gewenste 2500 downloads in het eerste jaar.

Mooie uitdaging

Happi was heel uitdagend om aan te werken, met name vanwege de privacy gevoeligheid van specifieke gegevens. Mooi project!

/ Bas van Kuijck

Mobile Developer

Tijd voor een goed gesprek?

Eigen wensen, uiteenlopende eisen en verschillende regels maken ieder project uniek. Neem gerust contact met mij op!

/ Dave Beismann accountmanager
dave@e-sites.nl
076 888 00 88