Ultieme sportbeleving met 

Matchday.tv

Voortaan altijd en overal jouw favoriete amateur hockeyteam volgen? Wij ontwikkelden een app vol visuele mogelijkheden!

Matchday.tv brengt hockey via intelligente zelfsturende camera’s in beeld. Via de app kunnen gebruikers kiezen van welke hockeyteams zij livestreams, samenvattingen en doelpunten willen bekijken. Ideaal! Want nu kunnen ook de fans thuis of onderweg op de hoogte blijven van hun favoriete team. Zo hoeft niemand deze prachtige momenten op het veld te missen!

Een uniek nieuw platform

De vraag van de klant resulteerde in een fijne samenwerking tussen het Mobile team van E-sites en ons broertje van Handpicked Agencies: TDE. Waar TDE verantwoordelijk was voor de technische architectuur, creëerden wij het eindstation: de app. Voor het platform ontwikkelden we o.a. de optie om live push notificaties te ontvangen op het moment van bijvoorbeeld een doelpunt. Doordat gebruikers op deze manier direct het doelpunt kunnen terugkijken, verwachten we ze hiermee terug naar de app te trekken. Ook stond de optimalisatie met betrekking tot het data verbruik hoog op de agenda, zodat we onnodig verkeer richting en vanaf de server konden minimaliseren. Om enerzijds onze servers te ontlasten, maar ook de databundels van onze gebruikers niet te zwaar te belasten.

Tof project!

Ontzettend tof project om aan te werken! Veel sparren en nadenken over optimalisatie en usability, maar ook het werken met live video en afwijkende contactmomenten maakte dit project anders dan anderen. Uiteindelijk creëerden we een videoplayer in de app die net zo inventief als herkenbaar werkt als de bekende YouTube player.

/ Bas van Kuijck

Mobile developer

Topscores

Wekelijks worden er van 10 hockeyclubs wedstrijden uitgezonden. In totaal gaat het om 90 wedstrijden, die bij elkaar weer zo’n 500 video’s opleveren. Meer dan 15.000 mensen hebben ondertussen de iOS of Android app gedownload en genieten hiermee wekelijks van live en on-demand amateursport. Topscores waar we trots op zijn!

Lees wat ons Mobile team nog meer doet.

Meer weten?

Of gewoon eens sparren over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met mij op.

/ Roy Niemantsverdriet accountmanager mobile
roy@esites.nl
06 460 478 79