Het nieuwe Sport1: Ziggo Sport Totaal

Het bestaande Sport1 platform omzetten naar de nieuwe Ziggo Sport Totaal identiteit en zorgen voor die essentiële vereiste: optimale performance bij extreem hoge bezoekers aantallen.

Nieuwe jas Ziggo Sport Totaal

Ziggo Sport is het vernieuwde sportkanaal waar klanten met digitale televisie van Ziggo gratis toegang tot hebben. De website van dit sportkanaal heeft veel bezoekers. Naast het doorvoeren van de identiteit van Ziggo, hebben wij ons gericht op het creëren van een optimale beleving voor bezoekers, op elk soort device.

Haarscherpe sportbeelden

Haarscherpe sportbeelden op elk device zorgen ervoor dat bezoekers sport beleven. Met het nieuwe HTML5 element ‘picture’ en ‘source’, een relatief nieuwe techniek, hebben we alle afbeeldingen responsive gemaakt. Ook anticipeert de website op de uiteenlopende devices. Alleen afbeeldingen die goed getoond kunnen worden op het device waarmee de website wordt bezocht, worden weergegeven.

Sport1 Voor
Ziggo Sport Totaal Na

Dit was het leukste project waar ik in het afgelopen jaar aan heb gewerkt.

Vooral vanwege de variatie in pagina’s om uit te werken en het toepassen van nieuwe technieken om de sportbeelden responsive te maken. Ook verliep de communicatie met de klant erg snel en fijn. Een geslaagd traject!

/ John van Hulsen Front-end developer E-sites Sports
John
Ziggo Sport Totaal

Onder de motorkap

Optimale performance

Tijdens belangrijke wedstrijden en uitzendingen, lopen de bezoekersaantallen van deze website op tot in de …..?? Hoe maak je een site die goed blijft werken bij extreem hoge bezoekersaantallen en snelheid behoudt? Dat is natuurlijk en heel technisch verhaal. Waar wij voor het maken van de voormalige Sport1 site al in zijn gedoken. In de overgang naar Ziggo Sport Totaal zijn de technische toepassingen om performance en snelheid te optimaliseren gehandhaafd en aangevuld met de nieuwste mogelijkheden.

Bezoekers aantallen tijdens Real Madrid tegen Rayo Vallencano Grafiek gebaseerd op de wedstrijd Real Madrid tegen Rayo Vallencano

Benieuwd naar de techniek achter high performance?

Weten hoe dit precies zit met de techniek achter deze high performance site? In dit blogartikel lees je een uitgebreide toelichting over de technische toepassingen voor een high performance website.

0.05 Miliseconde loadtime per pagina
3.409 Bezoekers gemiddeld per dag
129.122 Bezoekers tijdens Real Madrid - Rayo Vallencano
Ziggo Sport Totaal

“Helemaal top dit! Optimale performance
en nooit problemen tijdens grote wedstrijden!“

— Herman de Vries, Marketing Manager Ziggo Sport

Ook online topscoorder worden?

Gewoon een goed gesprek, daar begint het eigenlijk allemaal mee. We helpen je graag om goede beslissingen te nemen. Tot snel!

/ Marloes Bovee account director
marloes@e-sites.nl
076 888 00 88

E-sites,
overtreft
digitaal in Sports, Retail & Health

  • Emerce
  • Spinawards