tanteLouise

case

Tante’s tijd vooruit

Een innovatieve zorgorganisatie voor ouderen, die focust op eigen regie en zelfredzaamheid. Dat klinkt als een goede match met E-sites als digitaal bureau voor de zorg. En dat is gebleken. De nieuwe corporate website van tanteLouise is daarvan het resultaat. 

Eerlijk advies voor vooruitgang

In de zoektocht van tanteLouise naar een nieuwe samenwerking voor het hosten van hun online platformen, kwam E-sites voorbij als een eerlijke en kritische partij. We schetsten een realistisch beeld over de besproken verwachtingen, vereisten en doelstellingen. En adviseerden over de best passende oplossing: een nieuw platform. 

Niet waar ze bij tanteLouise in eerste instantie naar zochten dus. Maar vanuit de groeiende uitdaging om te voldoen aan beveiligingseisen en met het oog op ambities voor de toekomst wel het beste advies voor vooruitgang. Uiteraard volledig onderbouwd, vanuit onze uitgebreide ervaring in de zorg en kennis van kwaliteitsstandaarden, informatiebeveiliging en ISO certificering

tanteLouise nieuwe website

De mogelijkheid tot partnersamenwerking binnen de Handpicked groep, voor strategie, UX-design en online marketing was een doorslaggevende factor voor tanteLouise voor samenwerking. Op deze manier konden we een totaaloplossing bieden. Alles onder 1 dak bij Handpicked agencies voor online succes.

Roy Niemantsverdriet
Head of sales & marketing

Toekomstbestendige multi-site oplossing

Samen vonden we het antwoord in een toekomstbestendige multi-site oplossing. Hier kunnen naast de nieuwe corporate website ook andere losse websites van tanteLouise in gemigreerd worden. Dit betekent dat het niet langer nodig is om de sites apart te updaten en los van elkaar te beheren. Er wordt nu vanuit één centraal gebruiksvriendelijk content management systeem (CMS) gewerkt. Het gebruikersgemak voor het up-to-date houden van alle sites neemt hierdoor enorm toe.

Bovendien is deze multi-site oplossing gemakkelijk uit te breiden. Een nieuwe website kan worden toegevoegd en krijgt dan dezelfde functionaliteiten. Terwijl het aan de voorkant een aparte site blijft. Het grote voordeel is dat dit dan aanzienlijk minder uren en dus geld kost, omdat de basis er nu al ligt. Een (kosten)efficiënte oplossing dus, passend bij de toekomstplannen van tanteLouise.

Scrummend naar de lancering

Vanuit strategie en UX design, in samenwerking met onze collega’s van Weekend, is er goed nagedacht over het concept van de nieuwe corporate website. De website moest zeker niet te klinisch worden voor een toonaangevende en tikkeltje eigenzinnige zorgorganisatie met lef. Er is gekozen voor een speels effect, door kleine animaties. Goed passend bij een organisatie die altijd in beweging is. Tegelijkertijd zorgen vertrouwde pictogrammen voor herkenbaarheid.

Voor de technische uitwerking hebben we intensief samengewerkt met de product owner en projectleider van tanteLouise. Al scrummend zijn we tot een mooi werkend digitaal product gekomen, en hebben we nog verschillende verbeteringen kunnen doorvoeren in de eindfase. 

Een duidelijke, warme en drempelvrije website

Het resultaat is een gebruiksvriendelijke, warme en drempelvrije website die met trots in gebruik genomen is door tanteLouise. En volledig voldoet aan gestelde vereisten voor toegankelijkheid (drempelvrije website) en informatiebeveiliging. De gebruiksvriendelijkheid is zowel voor de websitebezoeker, als voor medewerkers van tanteLouise die in het content management systeem werken, flink verbeterd. 

Bovendien heeft tanteLouise nu zelf de vrijheid om nieuwe pagina’s op te zetten. De site kan dus blijvend geoptimaliseerd worden.

Ook belangrijk:

  • De informatieverstrekking voor bezoekers verloopt veel gebruiksvriendelijker en intuïtiever.
  • De nieuwe website presteert beter bij vergelijkingswebsites.
  • Mantelzorgers zijn in staat makkelijker en sneller contact op te nemen. 

De samenwerking met deze innovatieve zorgclub maakt ons enthousiast. Wij zien ernaar uit in de toekomst verder bij te dragen aan digitale innovaties van tanteLouise.